Servind

Nové pneumatiky Goodyear pro FIA ETRC 2024

Nové pneumatiky Goodyear pro FIA ETRC 2024

Goodyear bude pokračovat ve svém titulárním partnerství a exkluzivním dodávání pneumatik pro mistrovství Evropy tahačů Goodyear FIA European Truck Racing Championship i v roce 2024. Úvodní kolo se uskuteční v Misanu 25. a 26. května, kde Goodyear představí svou další generaci závodních nákladních pneumatik.

Šampionát byl zahájen v roce 1985 a rok 2024 značí 40. výročí této prestižní soutěže. Dnes se jej účastní vozidla od předních výrobců a bude to již devátá sezóna, kdy je Goodyear oficiálním partnerem a exkluzivním dodavatelem pneumatik.

Nová závodní pneumatika Goodyear

Tuto sezónu přinese Goodyear do šampionátu zcela novou směs pneumatik, vyvinutou pro zajištění větší přilnavosti, zejména za mokrých podmínek, čímž se zvyšují bezpečnostní standardy závodů tahačů. V Goodyear FIA ETRC předpisy vyžadují používání jediného typu pneumatik pro širokou škálu podmínek na různých okruzích: od suchých tratí po mokré, studené i horké povrchy. To vyzváří nelehký úkol pro zajištění optimálního výkonu během celého seriálu.

Zavedení nové závodní nákladní pneumatiky Goodyear rozšiřuje spektrum výkonu, nabízí lepší přilnavost za mokra a větší odolnost. Tento pokrok nejen prodlužuje životnost a výkon pneumatik, ale také podporuje cíle ETRC v oblasti udržitelnosti tím, že snižuje celkovou spotřebu pneumatik během sezóny.

Pneumatika byla vyvinuta v Inovačním centru Goodyear v Lucembursku a testována na zkušebních tratích Goodyear i na okruzích Nürburgring, Most a Slovakia Ring. Inženýři se zaměřili zejména na optimalizaci kontaktní plochy pro rovnoměrné opotřebení a optimalizaci výkonu během celé životnosti pneumatiky.

Sedmikolový šampionát navštíví Itálii, Slovensko, Belgii, Německo, Českou republiku, Francii a Španělsko na cestě ke korunování šampiona. Všichni budou sledovat Norberta Kisse, pětinásobného šampiona, který dominoval v posledních třech sezónách.

V paddocku se objeví Goodyear Drive Results Tour

Přítomnost společnosti Goodyear bude cítit v paddoccích a fanzónách, přičemž její Drive Results Tour 2024 bude přítomna v každém kole šampionátu. Zúčastněné strany z oboru, přítomné při závodech, budou mít příležitost dozvědět se, jak může nabídka Goodyear Total Mobility pomoci flotilám snížit spotřebu paliva, snížit provozní náklady a zmírnit neočekávaná rizika poruch.

Maciej Szymański, marketingový ředitel nákladní divize Goodyear, před sezónou Goodyear FIA ETRC: řekl „Goodyear je nesmírně hrdý na to, že může pokračovat ve své přítomnosti v European Truck Racing Championship, jedné z nejprestižnějších soutěží v závodech tahačů na světě. Jako titulární partner je Goodyear odhodlán podávat co nejlepší výkon na trati, což se také promítá do milionů nákladních pneumatik Goodyear a špičkových řešení, které denně používají dopravní společnosti po celé Evropě. Vzhledem k vzrušujícím zprávám o FIA Motorsport Games, které poprvé obsahují závody tahačů, jsme nadšeni, že můžeme být součástí této mezinárodní podívané ve Valencii v říjnu. To dokazuje silnou přitažlivost závodů tahačů po celém světě a jsme hrdí, že Goodyear bude hrát důležitou roli při uvádění akce mezi fanoušky.“

„Jako náš exkluzivní dodavatel pneumatik a titulární partner šampionátu, Goodyear nadále posouvá hranice inovací v závodech tahačů. S uvedením těchto pneumatik nové generace Goodyear potvrzuje svou pozici lídra v technologii závodních i komerčních nákladních pneumatik, čímž směřuje budoucnost závodů tahačů k větší bezpečnosti, výkonu a udržitelnosti,“ dodal výkonný ředitel ETRA Georg Fuchs.

V sezóně Goodyear FIA ETRC 2024 bude Goodyear pokračovat ve svém úsilí ohledně protektorování. Po závodech projdou použité závodní pneumatiky procesem protektorování, čímž získají nový účel pro dopravní společnosti. Tato iniciativa pomáhá snižovat celkový odpad generovaný Goodyear FIA ETRC, v souladu s jejich závazkem k udržitelnosti. Prodloužením životnosti těchto pneumatik prostřednictvím protektorování Goodyear a ETRC zdůrazňují svůj závazek k snižování ekologické stopy a optimalizaci výkonu na trati i v běžném komerčním provozu.

Datum zveřejnění

24.5.2024

Zdroj informací

Goodyear

Foto: Goodyear

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoWeek

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.379 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál