Servind

Laurin & Klement Kampus - nové ústředí pro Škoda Auto

Laurin & Klement Kampus - nové ústředí pro Škoda Auto

Spolu s tím, jak společnost Škoda Auto rostla, musela neustále hledat nové prostory pro své zaměstnance. Částečně proto využívala vlastní budovy původně určené k jinému účelu a částečně si je musela pronajímat. Jednalo se o starší budovy postupem času modernizované. Proto byl například sídlem vedení společnosti komplex bývalé ubytovny pro učně. Nyní Škoda Auto otevřela své nové sídlo Laurin & Klement Kampus.

Během necelých dvou let byl v centru Mladé Boleslavi u hlavního vjezdu do výrobního závodu postaven nový moderní areál, kam se do moderních prostor stěhuje většina dosud rozptýlených pracovišť. Pětipodlažní Laurin & Klement Kampus propojí až 2000 zaměstnanců z různých oddělení, kteří dříve pracovali ve 20 budovách v Mladé Boleslavi a Praze.

Nový komplex je navržen tak, aby podporoval spolupráci mezi odděleními a splňoval nejvyšší standardy udržitelnosti.

Nejmodernější pracovní prostředí

Stavebníkem a investorem nového sídla společnosti Škoda Auto je realitní partner značek koncernu Volkswagen společnost Volkswagen Immobilien. Areál byl koncipován s odpovědností toho, že svému účelu má sloužit další desítky let, což vychází i ze skutečnosti, že si společnost Škoda Auto příští rok připomene 130 let od založení firmy Václavem Laurinem a Václavem Klementem. Cílem bylo vytvořit ideální pracovní podmínky pro práci zaměstnanců, protože oni jsou základem úspěchu společnosti.

Propojený komplex se skládá ze čtyř budov. Konsoliduje dříve rozptýlená oddělení a umožní efektivně využívat vzájemné synergie a podporuje přímější interakci mezi zaměstnanci různých oddělení a organizačních jednotek společnosti.

V centrální části se nachází konferenční prostor s posuvnou stěnou až pro 400 osob, který je vybavený profesionální audiovizuální technikou. Připravena je také restaurace pro zaměstnance a i pro veřejnost byla otevřena kavárna. V areálu jež 680 parkovacích míst se 138 nabíjecími stanicemi pro elektromobily. Ve snaze podporovat jízdu do práce na kole byl vyhrazen prostor pro zajištění jízdních kol a jsou zde k dispozici i sprchy.

Zaměření na koncept New Work

V rámci komplexu Laurin & Klement Kampus se využívá kancelářský koncept New Work přizpůsobený současným požadavkům zaměstnanců. Administrativní prostory jsou rozčleněny do různých zón. Každá z nich je navržena s ohledem na širokou škálu potřeb a aktivit a je vybavena špičkovými technologiemi.

Klíčovým aspektem tohoto moderního pracovního prostředí je sdílení více než 22 800 m² kancelářské plochy, což zaměstnancům umožní využívat flexibilní pracovní prostory podle jejich potřeb. Kanceláře se špičkovým zařízením nabídnou prostory pro až 2000 zaměstnanců. Přitom v areálu jen 1500 pracovních míst. Ta si mohou pracovníci zamlouvat předem, přičemž své věci mají uloženy v uzamčených skříňkách v prostoru svého oddělení. Toto uspořádání garantuje využití pracovních míst na 95 %.

Kromě obvyklých kancelářských částí nabízí areál rovněž společné zóny, které zaměstnancům otevírají prostor pro navazování kontaktů, diskuse a relaxaci. Personál bude mít přístup ke komplexní škále vybavení zaměřeného na zlepšení kvality života, podporu kreativity a vzniku nových nápadů, schopnost řešit problémy a zvýšení motivace, což přispěje k úspěchu společnosti i v budoucnosti.

 

Datum zveřejnění

26.5.2024

Zdroj informací

Škoda Auto

Foto: Škoda Auto a Vladimír Rybecký

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoWeek

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.355 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál