Servind

Automechanika 2024 se blíží

Automechanika 2024 se blíží

Na aftermarketový veletrh Automechanika, který se uskuteční od 10. do 14. září 2024 ve Frankfurtu, přijede víc společností z oblasti elektromobility než kdy předtím.

Svou účast potvrdila i celá skupina výrobců automobilů z Číny. Patří mezi ně BYD, Geely, AVATR, Seres a také Smart a Zeekr. Ředitel Automechaniky Frankfurt Olaf Musshoff říká: „V letošním roce očekáváme působivý počet výrobců, včetně těch z Číny, kteří nabízejí převratné produkty a technologie pro elektrická vozidla. To znamená, že naši odborní návštěvníci z průmyslu, servisů a maloobchodu mohou vidět celou řadu elektrických vozidel a zažijí působivou výstavu modelů vozidel.“ Účast ohlásilo celkem 14 značek elektromobilů z Číny. To je víc než celkový počet značek zastoupených na posledním autosalonu v Ženevě. Iniciativa se jmenuje EVA Expo a zaplní celou halu.

Michael Johannes, viceprezident pro mobilitu a logistiku Messe Frankfurt, uvedl: „Výstava elektrických vozidel je výsledkem velkého odhodlání našich čínských kolegů, kteří neustále rozšiřují svou síť.“

Aftermarket stále roste

Souběžně s rozvojem elektromobility se rozvinul trh se softwarem a elektronickými součástkami pod klíčovými slovy autonomní, připojený, elektrický a sdílený (ACES). Trh od roku 2020 zaznamenal roční růst o 15 % a očekává se, že do roku 2030 dosáhne objemu 469 miliard dolarů.

Kromě elektromobility se veletrh zaměří na témata udržitelnosti, školení a dalšího vzdělávání, náboru a zvládání škod při nehodách.

Trh s náhradními díly každopádně nadále nerušeně roste, z čehož chce Automechanika letos výrazně těžit. Podle poradenské společnosti Frost & Sullivan dosáhne celkový globální objem do roku 2025 hranice 500 miliard dolarů. Kamal Shah, partner společnosti Frost & Sullivan, říká: „Vidíme velmi, velmi světlou budoucnost.“

Datum zveřejnění

10. 6.2024

Zdroj informací

Automechanika

Foto: Automechanika

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoWeek

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.4638 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál