Servind

AGC Automotive otevřela novou halu na výrobu autoskel za 180 mil. Kč

AGC Automotive otevřela novou halu na výrobu autoskel za 180 mil. Kč

Novou halu s moderní linkou, která bude schopna vyrobit až 2,5 milionu kusů bočních autoskel ročně, dnes uvedla do provozu společnost AGC Automotive Czech v Chudeřicích na Teplicku.  Jeden z největších výrobců automobilových skel v Evropě investoval do nových výrobních prostor a technologií zhruba 180 milionů korun

Luděk Steklý, generální ředitel AGC Automotive Czech:„Vyšší nároky zákazníků na kvalitu, vyšší různorodost a komplexnost výrobků a také zvyšující se počet zakázek jsou důvodem, proč jsme se rozhodli rozšířit naše výrobní prostory o novou halu. V té je nainstalovaná naše dosud nejmodernější linka, kde budeme vyrábět boční kalená skla.“

Nová hala rozšíří především úvodní fázi výroby autoskel, kdy se skla připravují, řezají, obrušují a vyvrtávají se do nich otvory. Velmi moderní je zejména řezací část linky, která má řadu vylepšení, díky kterým se zlepší zejména plynulost výroby. Ročně by linka měla zvládnout zpracovat až 2,5 milionů skel.

Vybudování výrobní haly trvalo zhruba rok. “S přípravnými pracemi jsme začali v létě 2016, samotné práce byly zahájeny v lednu letošního roku. Hlavní instalační práce skončily v listopadu a dnes zahajujeme zkušební provoz,“ uvedl Luděk Steklý.

Výstavba haly přišla na zhruba 180 milionů korun, z toho 115 milionů korun společnost použila na nákup technologií. AGC Automotive Czech investuje každý rok ve svém závodě v Chudeřicích až 200 milionů korun, za posledních šest let to bylo 1,5 miliardy korun.

Díky novým výrobním prostorám vznikla také nová pracovní místa.  “Linka je na vysoké úrovni robotizace a automatizace, proto jsme zde vytvořili celkem 14 nových pracovních míst.. Zhruba k tisícovce pracovních míst, která jsme vytvořili za poslední dva roky, tedy přibyla další,“ dodal personální ředitel AGC Automotive Czech Tomáš Brokeš.

AGC Automotive Czech v Chudeřicích je největším závodem na výrobu autoskel skupiny AGC a jedním z největších a nejkomplexnějších v Evropě. Zaměstnává přes 2500 lidí. Skupina AGC je největším světovým výrobcem plochého skla.

Datum zveřejnění

4.12.2017

Zdroj informací

AGC Automotive Czech a.s.

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2453 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál