Servind

MEWA testuje odolnost vůči roztržení a sací sílu ve vlastní laboratoři

MEWA testuje odolnost vůči roztržení a sací sílu ve vlastní laboratoři

V provozovnách a výrobních zařízeních v průmyslovém a živnostenském odvětví se objevují nečistoty nejrůznějšího druhu. Mnoho firem se při čištění strojů a pracovišť spoléhá na textilní utěrky pro opakované použití. Poskytovatel služeb poskytne čisté opakovaně použitelné utěrky, po použití utěrky vyzvedne, ekologicky je vypere a znovu doručí čisté utěrky. Aby v tomto koloběhu zůstaly výhradně utěrky nejvyšší kvality, testuje firma MEWA svoje utěrky ve vlastní podnikové zkušební laboratoři.

Než se naše utěrky dostanou k zákazníkovi, musí zvládnout zátěžový test,“ říká Veronika Lipovská, jednatelka firmy MEWA Textil-Service s.r.o. Poskytovatel textilních služeb tká všechny utěrky ve vlastní tkalcovně v Německu a provozuje od roku 1995 vlastní zkušební laboratoř. Zde se testují jak příze, tak i hotové utěrky. „Provádíme zkoušky, které stanovuje norma DIN 61 651 pro utěrky na čištění strojů. Kromě toho projde utěrka od společnosti MEWA cca 30 dalšími testy příze a utěrky. Tato rozsáhlá zkouška je na trhu unikátní.“ Nejprve se kontroluje jemnost, pevnost a rovnoměrnost příze. Teprve když jsou všechny zkoušky úspěšné, smí se cívky s přízí zpracovat na tkacích strojích. Také vyrobená utěrka musí projít mnoha testy, než se dostane k zákazníkovi. Souhlasí parametry jako velikost a hmotnost? Jak je to s pevností vůči roztržení a savostí? Otěr utěrek testuje otěrová zkouška, která vystavuje utěrku extrémním zátěžím.

Po každém cyklu praní a sušení jsou utěrky znovu podrobeny vícestupňové kontrole kvality. K zákazníkovi se dostanou jen utěrky, které jsou v bezvadném stavu. Za systém utěrek s velmi vysokými standardy kvality byla společnost MEWA několikrát oceněna. V roce 2015 získala tato společnost již podruhé predikát „lídr světového trhu v segmentu opakovaně použitelných utěrek“. Více než 180 000 firem po celé Evropě se spoléhá na společnost MEWA. Opakovaně použitelnou utěrkou čistí stroje 2,6 milionu pracovníků.

Firma nejen sama tká textilie, ale od roku 1995 také provozuje vlastní zkušební laboratoř. Zde jsou vydatně testovány příze a vyrobené utěrky.

Datum zveřejnění

14.3.2018

Zdroj informací

MEWA

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2315 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál