Servind

Výměna opotřebovaných pružin

Výměna opotřebovaných pružin

Tenneco zdůrazňuje bezpečnost a pohodlí při výměně opotřebovaných nebo poškozených pružin.

Vzhledem k tomu, že zákazníci plánují údržbu vozidel při přípravě na letní sezónu, společnost Tenneco jim připomíná, že všechny komponenty pérování včetně pružin se mohou časem opotřebovat. Výměna opotřebovaných a poškozených pružin přispívá k zachování bezpečného a pohodlného pocitu z jízdy. Prostřednictvím rozsáhlého sortimentu náhradních pružin značky Monroe® společnost Tenneco nabízí kompletní pokrytí pružinových technologií v kvalitě jako pro prvovýrobu.

„Vinuté pružiny a další komponenty pérování absorbují značné provozní zatížení a mohou být vystaveny vysokému stupni únavy materiálu. S využitím našich velkých zkušeností s dodávkami pro prvovýrobu, výjimečnému pokrytí trhu a kvalitě výrobků jsou pružiny Monroe ideálním poprodejním řešením pro trh s náhradními díly,“ uvedl vedoucí produktový manažer pro aftermarket pro region EMEA společnosti Tenneco Peter van Brussel.

Pružiny, které se opotřebovávají kvůli neustálým vibracím nebo přetížení, mohou mít omezenou pružnost, což může mít vliv na ovladatelnost vozidla, světlou výšku a záběrové schopnosti, což může ohrozit bezpečnost a komfort jízdy. Spotřebitelé by měli své tlumiče a pružiny zkontrolovat po 90 000 km aby se ujistili, že jsou v dobrém provozním stavu.

Tenneco doporučuje výměnu opotřebovaných pružin v párech. Změna jen jedné pružiny by nutně vedla k nerovnováze vozidla. Tato nerovnováha může značně ovlivnit ovladatelnost a snížit výkonnost vozidla, což může následně ohrozit bezpečnost řidiče a ostatních účastníků silničního provozu.

Jakákoli kompletní výměna tlumiče pérování by měla současně zahrnovat novou pružinu, ochrannou sadu a montážní sadu...

Víc se dočtete v posledním vydání magazínu Autoservis ZDE.

Datum zveřejnění

14.8.2018

Zdroj informací

Tenneco

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2657 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál