Servind

Liqui Moly se přiklání k alternativním pohonům

Liqui Moly se přiklání k alternativním pohonům

Společnost Liqui Moly zavádí speciální aditivum pro vozidla na hybridní pohon a piktogram na označení motorových olejů pro použití v hybridním pohonu.

Počet registrovaných vozidel s alternativními pohony je ve srovnání se vznětovými a zážehovými motory zatím ještě nízký, ale o nových typech pohonů je slyšet čím dál častěji. Také společnost Liqui Moly se tímto tématem intenzivně zabývá a přináší na trh novinku: hybridní aditivum, příměs do paliva speciálně vyvinutou pro vozidla s hybridním pohonem. Kromě toho jsou motorové oleje, které jsou vhodné pro tyto systémy pohonu, označeny vlastním piktogramem.

Aditivum do hybridního pohonu je vlastně také hybrid, který spojuje dvě vlastnosti. Stabilizuje kvalitu paliva a zároveň čistí vstřikovací systém. U vozidel s hybridním pohonem je hlavní pohonnou jednotkou elektromotor, spalovací motor zde funguje pouze jako pomocná složka a dostává se ke slovu většinou pouze na krátkou dobu.

„Z toho vyplývají dva problémy. Palivo oproti klasickým motorům zůstává v nádrži déle a rychleji stárne,“ říká David Kaiser, který řídí oblast výzkumu a vývoje u specializované společnosti na autochemii Liqui Moly.

Další komplikaci představují zbytky paliva ve vstřikovacím systému z důvodu nepravidelného krátkého provozu. Nově vyvinuté hybridní aditivum udržuje kvalitu benzinu stabilní, chrání spalovací motor před usazeninami ve vstřikovacím zařízení a odstraňuje vzniklé zbytky látek. „Takto jsou vyřešeny oba problémy,“ říká expert společnosti Liqui Moly David Kaiser.

Automobilový průmysl se za příštích deset let změní rychleji, než tomu bylo za posledních sto let. Příčinou jsou stále výraznější trendy. Jedním z nich je i elektromobilita. „Made in Germany pro nás kromě kvality znamená také změny vytvářením nových inovací. Proto je výzkum v naší společnosti jedním z nosných pilířů našeho úspěchu,“ říká David Kaiser.

Víc se dočtete v posledním vydání magazínu Autoservis ZDE.

Datum zveřejnění

20.8.2018

Zdroj informací

Liqui Moly

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2062 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál