Servind

Čelní skla v zimě trpí častěji, ale do servisu s každou prasklinou přesto jezdit nemusíte. Přijede totiž za vámi.

Čelní skla v zimě trpí častěji, ale do servisu s každou prasklinou přesto jezdit nemusíte. Přijede totiž za vámi.

Třicet tisíc poškozených čelních skel ročně eviduje Allianz pojišťovna. V těchto měsících praskají mnohem častěji. Tuto statistiku totiž zvyšuje třeba inertní posypový materiál společně se zimním vzorkem pneumatik, které jej mnohem lépe nabírají a vystřelují na jiná auta. Kvůli každé prasklině však už dnes celé sklo vyměňovat nemusíte. V ideálním případě jej postačí scelit. Vše vyřídíte za hodinu na domácí adrese.

Opravu autoskla bez toho, že budete muset nechat vůz v servisu, je možné využít u prasklin, které mají méně než 10 centimetrů v průměru a nezasahují k okraji skla nebo do zorného pole řidiče.

„Pro registraci škody se s klientem spojí servis a dohodne s ním termín a místo opravy,“ vysvětluje manažer mobilních techniků a externích partnerů Allianz pojišťovny Pavel Fišer. Mobilní služba tedy ve smluvený čas přijede tam, kde bude stát automobil a do hodiny sklo scelí. „Technik na místě odsaje vzduch z dutiny a vyplní ji speciální látkou, která má index lomu světla stejný jako sklo. Tato metoda funguje na jakákoliv dvouvrstvá skla včetně těch vyhřívaných a reflexních a je certifikovaná Ministerstvem dopravy ČR,“ dodává Fišer.

Jestliže tedy nechtějí motoristé kvůli drobným prasklinám odvážet auto do servisu, protože s ním potřebují denně jezdit, tohle je ideální varianta. Scelování není možné pouze u starých prasklin nebo kvůli nečistotám, které se do nich dostaly. „Doporučujeme proto škodu nahlásit co nejdříve a než dojde k opravě, přelepit poškozené místo průhlednou lepicí páskou, abyste zamezili hromadění nečistot,“ doplňuje Fišer. Ke scelení by podle něho mělo dojít ideálně do týdne od vzniku poškození.

Datum zveřejnění

2.2.2019

Zdroj informací

Allianz pojišťovna, a. s.

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.1872 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál