Servind

Správný výběr a péče o výstražné pracovní oblečení je nutností

Správný výběr a péče o výstražné pracovní oblečení je nutností

Především zimní dny jsou krátké, často bývá zataženo, viditelnost je horší. Každý, kdo pracuje venku, na ulicích, silnicích nebo stavbách, potřebuje výstražné oblečení s reflexními prvky. „Ideální ochranné oděvy jsou bezpečné, pohodlné a ergonomické,“ říká Silvia Mertens, produktová manažerka MEWY. Vystudovaná textilní inženýrka ví, že pouze ten, kdo se ve svém zářivě oranžovém nebo žlutém oblečení cítí dobře, je také důsledně nosí. Opasky kalhot nebo střih rukávů u bundy by tedy měly být komfortní a uzpůsobené k tělesné aktivitě. Důležité jsou i promyšleně řešené kapsy či poutka na nářadí a jiné potřeby.

Výstražné reflexní oděvy musí odpovídat normě ISO 20471. Veškeré požadavky na bezpečnost splňuje i certifikovaná kolekce oblečení MEWA „Dynamic Reflect“, která nabízí nejrůznější možnosti kombinací. K dispozici jsou fluorescentně oranžové nebo žluté bundy, kalhoty s kapsami i s laclem. Vše dle normy ISO 20471, třídy 2. V případě, že se bunda nosí společně s kalhotami nebo s kalhotami s laclem, jedná se o třídu 3. MEWA nabízí ve fluorescentní žluté nebo oranžové barvě i mikiny, polo trika a trika.

Pravidelná kontrola je životně důležitá

Fluoreskující látky stejně jako reflexní prvky po určité době ztrácí nošením, znečištěním a mechanickou zátěží na své funkčnosti. Proto je pravidelná kontrola oblečení nezbytná. „Praním výstražného oblečení by měl být v každém případě pověřen specializovaný poskytovatel textilních služeb. Jen tak je zaručeno profesionální ošetření oděvu, rozpoznání případné vady a její odborné odstranění,“ říká produktová manažerka MEWY.

MEWA se stále více zaměřuje na spolupráci člověka se strojem a začíná používat kombinovaný zkušební postup. Kamerový systém se speciálním softwarem prozkoumá oděv a vyhodnotí jeho stav pomocí algoritmu. Poté zaměstnanci ještě jednou každý kus oblečení zkontrolují, zda je možné ho dále používat. Pokud již reflexní prvky nebo fluorescentní látka neplní ochranný účel, jsou tyto části opraveny nebo vyměněny. Oblečení tak dál může splňovat svou ochrannou a výstražnou funkci.

Výstražné reflexní oděvy musí odpovídat normě ISO 20471. Veškeré požadavky na bezpečnost splňuje i certifikovaná kolekce oblečení MEWA „Dynamic Reflect“, která nabízí nejrůznější možnosti kombinací.

Datum zveřejnění

1.3.2019

Zdroj informací

MEWA Textil-Service s.r.o.

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2256 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál