Servind

Nové designy kol pro radost od značek AEZ a DOTZ

Nové designy kol pro radost od značek AEZ a DOTZ

Prémiové značky AEZ a DOTZ představují pro letošní jarní sezónu své designové novinky. AEZ svou novinkou Panama zamířil do segmentu prémiových SUV, zatímco DOTZ uzpůsobil design Misano pro širokou paletu moderních automobilů napříč třídami. Již nyní si může každý prohlédnout novinky v 3D konfigurátoru kol na www.alcar.cz, který je zobrazí přímo na konkrétním modelu automobilu. Kromě novinek 3D konfigurátor zobrazuje kompletní nabídku litých kol z produkce ALCAR, která mají potřebnou homologaci pro provoz na veřejných komunikacích v ČR.

V novém, extrémně odolném kole AEZ Panama, speciálně navrženém a optimalizovaném pro vozy SUV, si může každý najít něco svého. Jeho název odkazuje na nejdelší soustavu silnic na světě, Panamericana, na které žádný úsek nepřipomíná další. Nejznámější silniční spojení na americkém kontinentu mezi Aljaškou a Tierra del Fuego, které má délku 48 000 km, klade extrémní nároky na člověka i materiál. Vývojový tým AEZ stál před velkou výzvou, aby jeho nový produkt dostál tomuto slavnému jménu. Německý výrobce AEZ nabízí v designu Panama motoristům vysokou nosnost až 1 026 kg a řadu možností v podobě čtrnácti dostupných rozměrů, které zahrnují i kola v originálním rozměru. Pro modely BMW X5 a X6 je kolo k dispozici v originálním rozměru 10 x 21 palců na přední nápravu a 11,5 x 21 palců na zadní nápravu se schválením ECE a tedy bez jakékoliv administrativy. Při použití kol s ECE schválením se navíc nepoužívají středící kroužky a ve většině případů lze použít také originální šrouby či matice i středové krytky s logem výrobce vozidla.

V rozměrech od 19 do 21 palců je Panama schválena pro další automobily v prémiovém segmentu SUV, například pro Porsche Cayenne a Macan, Mercedes GLE, BMW X3, a to opět v originálních rozměrech. Nechybí ani aplikace pro Audi Q7 a svůj vůz mohou designem Panama ozdobit také majitelé vozů VW Touareg nebo Range Rover Discovery a Evoque.

Panama je dostupná ve verzi „high gloss“ s lakováním s titanovým leskem, které kolu dodává odolný vzhled a variantě „dark“ s kombinací leštěné čelní plochy a černého laku, která zdůrazní sportovní eleganci SUV.

DOTZ Misano posunuje limity

Italský přímořský resort Misano jižně od města Bologna vypadá na první pohled jako mnoho jiných podél adriatického pobřeží. Ale fanouškům motorsportu se při vyslovení tohoto jména zrychlí tep. Závodní okruh Marca Simoncelliho Misano hostí MotoGP, superbiky i DTM nebo jinými slovy představuje vrchol technologie, výkonu a lidské zručnosti, zkrátka motorsport na špičkové úrovni.

Design kola Misano vzešel z nového tuningového projektu značky DOTZ, pro který německý výrobce kol vyvinul speciální design litého kola se zapuštěným středem a otevřenými paprsky. Finální design kola pro sériové vozy, který splňuje všechny homologační požadavky, má optimalizovaný tvar paprsků a je motoristům k dispozici ve dvou barevných variantách. Verze “grey” je opatřená šedým metalickým lakem, zatímco verze “dark” kombinuje šedý metalický lak s leštěnou čelní plochou. Jedinečné, úzké dvojice zakřivených paprsků na první pohled odlišují design Misano od ostatních. Kolo je schválené v rozměrech od 17 do 20 palců pro mnoho oblíbených modelů automobilů s pětiděrovým uchycením, jakými jsou například Kia Ceed, Renault Megane, Hyundai i30, Škoda Octavia, VW Golf, Mercedes B třídy, Audi A4 a mnoho dalších.

Datum zveřejnění

2.3.2019

Zdroj informací

ALCAR BOHEMIA, s.r.o.

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2737 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál