Servind

7 tipů, jak na plynové auto

7 tipů, jak na plynové auto

Několik základních rad a doporučení, jak by se měli majitelé osobních automobilů na LPG starat o svoje vozidlo shrnuje je Lukáš Czuderna, poradce pro rozvoj autoservisů ProfiAuto v České republice a na Slovensku.

1. Řidiči musí dodržovat pravidelné servisní prohlídky po každých 10 000 km nebo jednou za rok. Servis kontroluje regulace, vstřikovače a aktualizuje řídicí jednotku plynu.

2. Každých 20 000 km je třeba navštívit autoservis kvůli výměně filtru plynné fáze, každých cca 40 000 km se pak mění filtr kapalné fáze.

3. Velkou pozornost zasluhují vstřikovače, jednak při pravidelné prohlídce, jednak je potřeba pravidelně dotankovat čerstvý benzin a nejlépe po každé druhé plynové nádrži najet přibližně deset kilometrů na benzin.

4. Pro bezproblémový provoz vozidla na plyn je nejdůležitější udržovat zapalovací systém auta v co nejlepším možném stavu (zapalovací svíčky, vysokonapěťové kabely, zapalovací cívka, vůle ventilů).

5. Při cestě do zahraničí se připravte na to, že v Evropě se můžete setkat s několika druhy plnících koncovek u čerpacích stanic. Často mají místní stanice redukci k zapůjčení, ale spoléhat na to nelze, takže je jistější si příslušnou redukci zakoupit předem a vzít s sebou.

6. U provozu na LPG nehrozí zamrznutí plynu, jelikož v zimních měsících tankujete na plnicích stanicích jiný poměr směsi propanu a butanu než v létě.

7. Pokud je instalace a konfigurace plynového zařízení provedena správně, tak nehrozí žádné poškození motoru anebo jiných součástí automobilu.

O ProfiAuto:

  • Značka sdružuje nezávislé autoservisy a prodejce náhradních dílů
  • V České republice, na Slovensku a v Polsku je do sítě zapojeno více než 240 obchodů a velkoobchodů a přes 1 600 autoservisů
  • Na český a slovenský trh vstoupila značka v roce 2016
  • Mezi aktivity značky patří mezinárodní motoristický veletrh ProfiAuto Show
  • Řidiči mohou využít bezplatné servisní prohlídky na akcích PitStop

Datum zveřejnění

15.3.2019

Zdroj informací

ProfiAuto

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2363 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál