Servind

APM Automotive slaví 25 let

APM Automotive slaví 25 let

Už celé čtvrtstoletí je součástí českého trhu s autodíly také společnost APM Automotive.

Společnost APM Automotive v konkurenčním prostředí aftermarketu uspěla i přesto, že jako jediný z velkých distributorů její centrála nesídlí v Praze, ale v malém západočeském městečku Kdyně jen pár kilometrů od hranic s Německem. Dnešní síť 28 prodejen APM Automotive ale zasahuje celou Českou republiku, samozřejmě i včetně Prahy.

Právě otevření první pražské pobočky v Hostivaři v roce 1998 přitom stálo na začátku úspěšné expanze malé firmy s tehdy dlouhým názvem Autoprogress Markmiller APM-Automotive. Ta byla založena 29. března 1994 jako dceřiná firma obchodního impéria Ernst Markmiller GmbH z německého Deggendorfu a její hlavní činností byl dovoz a distribuce autodílů.

Z malé firmy s pouhými sedmi zaměstnanci se postupem času stal jeden z nejvýznamnějších hráčů na českém aftermarketovém trhu, který už jedenáct let používá zkrácený název APM Automotive s.r.o.

Dalším zásadním krokem bylo zavedení vlastní logistické sítě s flotilou rozvozových vozů a nočními závozy k zákazníkům. To se datuje do roku 2003, stejně jako otevření první moravské pobočky v Olomouci. Důležité bylo také následné vytvoření velkých distribučních skladů v Praze na Zličíně a v Brně.

V roce 2004 společnost rozvířila český trh vytvořením vlastního servisního konceptu AutoPROFITEAM, který později doplnily specializované koncepty Climatic centrum APM, Brzdové centrum APM a Podvozkové centrum APM/Bilstein. Servisní síť AutoPROFITEAM nabízí partnerským servisům podporu a kompletní zajištění od projektu až po vybavení, školení či poradenství a samozřejmě také kvalitní náhradní díly. Aktuálně sdružuje více než pět stovek nezávislých autoservisů a opraven po celé ČR...

Víc se dočtete v posledním vydání magazínu Autoservis ZDE.

Datum zveřejnění

10.5.2019

Zdroj informací

APM Automotive s.r.o.

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.3296 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál