Servind

Proč tankovat 98 oktanový benzín a jakou neplechu může LSPI u malých motorů napáchat?

Nejnovější blog na FCD.eu

Proč tankovat 98 oktanový benzín a jakou neplechu může LSPI u malých motorů napáchat?

Vypadá to jako ušlechtilá vlastnost nového modelu, že musí malé autíčko do města dostat prvotřídní "oves", ale ve skutečnosti za tím stojí vážný konstrukční problém výrobců vozidel.

Zvykli jsme si, že poslední moderní auta jsou vybavena poměrně malými motory. V autě, kde byl donedávna dvoulitr, aby sním rozumně hýbal, se dnes krčí malá dvanáctistovka, nebo dokonce "litr" s přímým vstřikem a turbodmychadlem.

Právě tyto motory bojují s fenoménem LSPI. Je to zkratka pro neduh, se kterým nejde úplně jednoznačně bojovat, a který může stát majitele auta dost velké peníze, protože LSPI může zničit i zcela zánovní motor poměrně nového auta, a to poměrně rychle. Jak zjistit, že k LSPI dochází i u Vašeho vozidla nebo vozidla Vašeho zákazníka? Přečtěte si nejnovější blog o LSPI na FCD.eu

Povinně do malého auta 98 oktanový benzín?

Poznávejte nekonvenční metody, jak nacházet příčiny závad vozidel. Nechte si u oprav a diagnostiky radit od nejlepších opravářů a sdílejte jejich zkušenosti. Registrujte se na FCD.eu.

ASEM

Vyzýváme všechny zástupce autoservisů se zájmem o malou STK provozovanou při autoservisu, aby přišli hájit své zájmy na konferenci přímo do poslanecké sněmovny!

Lepší příležitost tu již nejspíš nebude, a proto informujeme i my všechny, aby přišli bojovat za svou budoucnost na konferenci pořádané přímo na půdě poslanecké sněmovny, kde se bude projednávat deregulace počtu STK v regionech a zrušení průjezdních velkokapacitních linek, jako jediné možné formy STK. My zaručeně nebudeme chybět! Přihlaste svou účast i Vy.

V rámci schvalování změn organizuje poslanec Jiří Bláha sněmovní konferenci, kde budou argumentovat obě strany, tedy stávající zastánci a majitelé současných STK, a na druhé straně zástupci autoservisů co by rádi prováděli TK+ME sami v autoservisech.

Přijďte za své zájmy pro rovnoprávné podnikání a navrácení smyslu kontrolám bojovat i vy, a přihlaste se na osudovou konferenci v poslanecké sněmovně, jaká se nejspíš nebude jen tak opakovat.

Přihláška na sněmovní konferenci o "STK"

Datum zveřejnění

16.5.2019

Zdroj informací

FCD.eu

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2795 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál