Servind

Nový Hyundai IONIQ obhájil pět hvězdiček v nárazových testech Euro NCAP

Nový Hyundai IONIQ obhájil pět hvězdiček v nárazových testech Euro NCAP

Nový Hyundai IONIQ si oficiálně zachoval nejvyšší pětihvězdičkové hodnocení bezpečnosti od nezávislé organizace Euro NCAP. Nejlepším možným výsledkem se mohou pochlubit všechny verze nové modelové řady IONIQ: IONIQ Hybrid, Plug-in Hybrid a Electric.

Nový IONIQ stanovuje měřítka ve všech hodnoticích kritériích Euro NCAP, od ochrany dospělých cestujících a dětí přes ochranu chodců až po asistenční bezpečnostní systémy. A to nejen v rámci své třídy, ale i v porovnání s dražšími a většími vozidly z vyšších segmentů.

„Toto pětihvězdičkové ocenění od organizace Euro NCAP potvrzuje správnost naší strategie nabízet vyspělé bezpečnostní prvky a funkce i v menších vozidlech a také v kombinaci s alternativními pohony. Nový Hyundai IONIQ je automobilem s velmi moderním konceptem, který uspokojí veškeré požadavky zákazníků,“ říká Andreas-Christoph Hofmann, viceprezident společnosti Hyundai Motor Europe HQ, odpovědný za marketing a produkt.

Standardně a na přání dodávané nejmodernější bezpečnostní systémy nového modelu Hyundai IONIQ

Úroveň pasivní bezpečnosti nového modelu IONIQ zvyšuje lehký a zároveň tuhý skelet karoserie. Vysokopevnostní ocele zajišťují optimální pohlcování velkého množství nárazové energie. Tyto inovativní druhy ocele se podílejí 53 procenty na celkové konstrukci modelu IONIQ. V případě nehody chrání cestující celkem sedm airbagů, včetně kolenního airbagu pro řidiče.

Nový IONIQ je však především vybaven bezpečnostními systémy SmartSense, včetně technologií, které aktivně předvídají potenciálně rizikové situace. Jejich úkolem je v první řadě zabránit samotnému vzniku nehody. Standardně dodávaný asistent pro odvrácení kolize s překážkou vpředu upozorňuje řidiče na nouzové situace a automaticky brzdí. Systém je aktivován, jakmile se před vozidlem objeví jiné vozidlo, chodec nebo cyklista. Rozpoznávání cyklistů patří mezi nové funkce modernizovaného modelu IONIQ. Součástí standardní výbavy je rovněž asistent pro jízdu v jízdním pruhu, který zabraňuje vozu IONIQ nechtěně přejet podélné značení, vymezující jízdní pruhy na vozovce. Další bezpečnostní systémy, jako je asistent pro sledování slepého úhlu nebo asistent pro upozorňování na vozidla přijíždějící ze stran při couvání, se dodávají na přání.

Nové modely IONIQ Hybrid a Plug-in se již prodávají. IONIQ Electric bude následovat v září 2019.

Datum zveřejnění

13.8.2019

Zdroj informací

Hyundai Motor Czech s.r.o

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2078 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál