Servind

Tohle pouští STK! Už neplní svou funkci...

Tohle pouští STK! Už neplní svou funkci...

16. 9. 2019 od 13:00 budeme v Hostinci u Desatera v Dolních Ředicích u Holic v Čechách sbírat vaše argumenty a nelibé zkušenosti s praktikami některých podvodných STK. Ze 400 podaných žádostí o STK bylo schváleno pár, co by se dalo spočítat na prstech jedné ruky. Majitelé si své pozice a regulaci krajskými úřady hájí zuby nehty. Už jsme podali stížnost u Evropské Unie, ta bude tyto praktiky prošetřovat.

Tohle je dnešní obrázek ze zvedáku autoservisu jednoho z vás. Tohle auto má schválení o provozu na veřejných komunikacích a poslední roky bylo "kontrolováno" u STK s výsledkem "VYHOVUJE" a byla mu udělena kontrolní známka na dva roky. Kde je státní záruka za takto odvedenou práci? Je to přímý důkaz klientelismu a podvodů četných STK, je to důkaz, že miliardový byznys omezené hrstky podnikatelů nezná hranic!

Takové auto by si žádný opravář nevzal na triko, že by mu napsal schválení při technické kontrole. Jenže STK má zájem na tom, aby k ní tihle podvodníci jezdili. Prvně z nich kouká další peníz bokem, druhdy nechtějí ztratit VIP zákazníky, co jim nosí týdně balíky peněz (spedice, TAXI, dopravní služby, individuální dovozci, autobazary, velké autoparky, flotily nákladních i osobních vozidel či dodávek apod.). Výsledek je, že tahle regulovaná "šlechta" mezi řemesly jen cucá prachy bez přidané hodnoty, kterou by měl garantovat stát.

Ministerstvo dopravy poslalo (snad v prozření) do poslanecké sněmovny na základě množících stížností návrh na zrušení "regulace počtu STK v okresech" a na zrušení povinnosti stavět kontrolní pracoviště jen jako "průjezdní linku, dlouhou nejméně 26 metrů pro nejméně 3 vozidla". Chce, aby z technických kontrol přestal být byznys, aby byly všude dostupné, zlevnily, zpříjemnily tuto zákonnou povinnost všem normálním občanům a hlavně zbavily je čekání v nekonečných frontách. Pracovišť TK+ME by mohlo přibýt z počtu asi 380 na ca 4500, po čase i více, kde bude potřeba, kde bude poptávka. V Rakousku jich je na 8000, v Německu 33.000 a v Anglii 26.000! Z kontrol přestane být bohapustý byznys, skončí uplácení, korupce, klientelismus a začnou mít konečně tu funkci, kterou mají mít.

18. září 2019 se v poslanecké sněmovně koná veřejná konference, kde budou jak "Střetem zájmů" diskriminované autoservisy, tak dosavadní exkluzívně postavení soukromí podnikatelé, majitelé STK, chránění státní regulací, obhajovat své zájmy.

Pouhé dva dny před tímto přesvědčováním poslanců svolává ASEM krizové setkání, aby nasbíral všechny argumenty vás, majitelů malých, středních, ale i velkých, smluvních či nesmluvních autoservisů, abyste mohli bez omezování zřizovat kontrolní pracoviště ve svých autoservisech, kdekoliv v republice, neomezeně, bez schvalování regulačních podmínek a klidně jen jako stání pro jedno vozidlo. Zcela libovolně. Čtěte dále ZDE.

Datum zveřejnění

14.8.2019

Zdroj informací

Asociace emisních techniků a opravářů, z.s.

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2291 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál