Servind

Citroën UK podrobil nové Berlingo Van testu

Citroën UK podrobil nové Berlingo Van testu

Citroën UK v nedávné době podrobil nové Berlingo Van náročným testům, při nichž asistovala posádka Citroën World Rally ve složení Esapekka Lappi a Janne Ferm. Ti vzápětí po svém pódiovém umístění ve Finské rallye strávili den v testovacím centru Langley Park Rally School v Essexu, aby zde vyzkoušeli nové Berlingo Van, které již získalo řadu cen. Bez váhání tak vyměnili svůj Citroën WRC za nejprodávanější LUV značky a otestovali jeho robustní konstrukci, bezpečné ovládání a funkce Citroën Advanced Comfort®.

Posádka týmu Citroën Total WRT – Esapekka Lappi a Janne Ferm – dobře zná vůz C3 WRC a ví, co dokáže na tratích rallye. Velmi krátce po dosažení druhého místa ve Finské rallye nicméně usedli do Nového Berlinga Van ve verzi „Worker“, které v Langley Park Rally School v Essexu prošlo v srpnu úpravou určenou pro rallye.Lappi a Ferm ani na okamžik nezaváhali a pustili se do tohoto speciálního úkolu na trati Langley Parku s obvyklým nadšením.

Citroën UK se rozhodl své nejprodávanější Nové Berlingo Van, které od svého uvedení na trh v loňském roce získalo celou řadu cen – včetně ocenění International Van of the Year 2019 a What Van? LCV of the Year 2019 – co nejintenzivněji otestovat. Verze „Worker“ byla vybrána z důvodu své vhodnosti pro jízdu v obtížném terénu včetně stavenišť a nezpevněných venkovských cest.

Finská posádka byla požádána, aby vyměnila svůj obvyklý vůz C3 WRC za Nové Berlingo Van ve verzi „Worker“, která má zvýšenou světlou výškou (+30 mm), ochranný kryt podvozku a je vybaveno systémem Grip Control® s funkcí Hill Descent Assist a pneumatikami Mud & Snow.Posádka, která se v letošní sezóně WRC dvakrát umístila na stupních vítězů (Švédská a Finská rallye), prokázala během tohoto jednorázového bonusového testu v Langley Park robustní povahu vozu Nové Berlingo Van a ukázala, jak vysoký komfort nabízí cestujícím.

Berlingo je od roku 1996 základním pilířem řady Citroën, včetně verze osobního automobilu se ho prodalo více než 3,3 miliony kusů. Esapekka Lappi, pilot týmu Citroën Total WRT, prohlásil: „Překvapilo mě, že Nové Berlingo Van zvládlo rallye tak skvěle. Vůz je silný, velmi pohodlně se řídí a zatáčky zvládá mimořádně dobře. Asi bych svůj vůz C3 WRC za Berlingo nevyměnil, ale rozhodně by se hodilo jako záložní varianta!“

Matt Weston, produktový manažer Citroën UK LUV, uvedl: „WRC vždy sloužila jako perfektní testovací prostředí řady technologií, které dnes používáme v osobních vozech. Byla to skvělá příležitost předvést naše nejprodávanější Nové Berlingo Van zábavným a bezpečným způsobem a skutečně intenzivně ho otestovat. I když nešlo o tak silný vůz, na jaký jsou Lappi a Ferm zvyklí, rozhodně je nezklamal komfort, robustnost a jízdní vlastnosti.“

Datum zveřejnění

28.8.2019

Zdroj informací

Citroën

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2423 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál