Servind

Cestujte chytře a bezpečně – soustřeďte se na silnici s novými modely XAV-AX8050D a XAV-1500 – nejnovějšími mediálními automobilovými přehrávači od Sony

Cestujte chytře a bezpečně – soustřeďte se na silnici s novými modely XAV-AX8050D a XAV-1500 – nejnovějšími mediálními automobilovými přehrávači od Sony

Společnost Sony dnes představuje modely audio přijímačů pro automobily, XAV-AX8050D a XAV-1500, které jsou vybaveny jedněmi z nejsofistikovanějších a nejšpičkovějších displejů vůbec. Nový zvuk a široké možnosti použití udělají vaši jízdu bezpečnější.

Jasný dotykový displej modelu XAV-AX8050D se skvělou odezvou a úpravou proti odleskům
Hledání cesty na mapě ani změna hudby už nebude odvádět vaši pozornost od cesty díky novému audio přijímači pro automobily. Užívejte si velký displej modelu XAV-AX8050D s úhlopříčkou 8,95 palců a s úpravou proti odleskům.

XAV-AX8050D má unikátní robustní uchycení, které je variabilní ve třech směrech a umožňuje instalaci s náklonem, flexibilní výškou a hloubkou, takže se dokonale přizpůsobí potřebám vašeho vozu a preferencím řidiče(1). Pohodlí a snadné ovládání jdou u nového audio přijímače pro automobily ruku v ruce, tím pomáhají minimalizovat rozptylování.

Hlavní roli hraje bezpečnost a inovativní design. Dokonalá souhra snadnějšího dotykového ovládání a zlepšená čitelnost displeje zajistí, že bude vše snadno vidět na první pohled, což je pro jízdu na silnici zásadní.

Vylepšená konektivita chytrých telefonů

Apple CarPlay u XAV-AX8050D bezproblémově integruje iPhone s displejem a ovladači. Umožňuje uživatelům telefonování, přístup k hudbě, odesílání a přijímání zpráv, nabízí navigaci optimalizovanou pro provoz a mnoho dalšího, řidič se přitom může dál soustředit na silnici. Apple CarPlay nyní podporuje také navigační aplikace dodávané třetími stranami, takže nabízí dokonce ještě více možností, jak se dostat k cíli(2).

Funkce Android Auto™, kterou XAV-AX8050D používá, byla vytvořena se zřetelem k bezpečnosti a pohodlí. Představuje snadnější variantu, jak používat chytrý telefon v kombinaci s displejem auta. Díky Google Assistant, který Android Auto nabízí, se mohou řidiči soustředit, a přitom být připojeni a bavit se, aniž by museli zvednout zrak ze silnice nebo ruce z volantu. Stačí použít svůj hlas k tomu, aby plnily svoje každodenní úkoly(3).

WebLink™ Cast – WebLink je platforma pro snadnou implementaci aplikací speciálně vytvořená pro použití v automobilech. Funguje se zařízeními s Android nebo iOS a je nově vylepšena o možnost zrcadlení displeje vašeho chytrého telefonu na displeji XAV-AX8050D pro spolehlivý infotainment s dobrou odezvou, kdykoli jste na cestě (dostupné s aktualizací firmwaru)(4).

Nastavte si zvuk podle svého

Model XAV-AX8050D nabízí optimalizaci kvality zvuku, díky níž si řidiči sami mohou nastavit zvuk a vytvořit si zvukové pole podle osobního vkusu a vyladit si tak zážitek z jízdy.

DSO (Dynamic Stage Organizer) vytváří dokonalejší prostorový zvuk, jako kdyby byly reproduktory umístěny na palubní desce. Funkce EXTRA BASS™ překonává hluk motoru a vytváří jasný a dunivý zvuk, a to při jakékoli hlasitosti. Také umožňuje nastavit si jemné či silné basy podle toho, jakou máte náladu nebo podle vašich osobních preferencí(5).

XAV-X8050D je také kompatibilní s formátem audio souborů FLAC. FLAC komprimuje hudbu bez ztráty kvality. XAV-X8050D umí přehrávat soubory ve formátu FLAC až s 24bitovou hloubkou a vzorkovací frekvencí 48kHz(6).

Kromě toho je model XAV-X8050D vybaven 3kanálovým vysokonapěťovým linkovým výstupem. 5voltový signál nabízí čistější zvuk s menší mírou zkreslení při připojení do zesilovače a umožní další rozšíření zvukového systému.

Široká nabídka funkcí ve špičkovém provedení

Díky zajímavé funkci rychlého spuštění u modelu XAV-X8050D budete připraveni vyrazit na cestu jen chvíli poté, co zapnete zapalování(7).

Máte-li nainstalovanou zadní kameru, můžete sledovat snímané okolí na displeji společně s nastavitelnými vodícími čárami, které vám pomohou bezpečně zacouvat na parkovací místo.

Model XAV-1500 dokonale promění váš zážitek z jízdy

Pomocí funkce WebLink™ Cast můžete zrcadlit displej vašeho smartphonu na XAV-1500 a prostřednictvím Bluetooth uskutečňovat hand-free hovory nebo bezdrátově streamovat audio.

Displej s úhlopříčkou 6,2” přináší snadnější dotykové ovládání a vylepšenou čitelnost díky dotykovému displeji s úpravou proti odleskům. Jeho instalace šetří prostor a ergonomický design přináší elegantní design do interiéru auta.

Dodejte svým cestám basy s funkcí EXTRA BASS™, která vytváří jasné a dunivé hluboké tóny při jakékoli hlasitosti. Díky optimalizaci zvuku, které slouží například DSO (Dynamic Stage Organizer), 10pásmový ekvalizér či kompatibilita s formátem audia FLAC, si můžete užívat silný a kvalitní zvuk, ať už pojedete kamkoli.

Objevte funkci stress-free wake up, díky níž budete připraveni vydat se na cestu ihned poté, co otočíte klíčkem v zapalování. Model XAV-1500 je navíc připravený pro zpětnou kameru s nastavitelnými vodícími čárami, které vám pomohou bezpečně a snadno zacouvat.

Modely XAV-AX8050D(8) a XAV-1500 budou v prodeji od listopadu 2019.

Specifikace produktu naleznete na:

https://www.sony.cz/electronics/prijimace-prehravace/xav-ax8050d

https://www.sony.cz/electronics/prijimace-prehravace/xav-ax1500

Další novinky od Sony najdete na: http://presscentre.sony.eu/.

 

(1) Při instalaci zajistěte, aby bylo přístupné veškeré původní vybavení a ujistěte se, že jednotka nebrání řidiči ve výhledu.

(2) Apple, iPad, iPhone, iPod a iPod touch jsou ochranné známky společnosti Apple Inc. registrované v USA a dalších zemích. Apple CarPlay je ochrannou známkou společnosti Apple Inc.

(3) Google a Android Auto jsou obchodní značky společnosti Google LCC.

(4) Platforma WebLink™ bude pro model XAV-AX8050D dostupná spolu s chystanou aktualizací firmwaru. Detailní informace naleznete na:

https://www.sony.net/SonyInfo/Support/.

(5) EXTRA BASS je obchodní značkou společnosti Sony Corporation.

(6) Reprodukce pomocí lineární PCM konverze na 24 bitů / 44.1 kHz.

(7) Méně než 6,5 sekundy. Čas měřen přibližně do okamžiku, kdy se zobrazí bezpečnostní varování.

(8) Bez možnosti české verze Android Auto™

Datum zveřejnění

5.9.2019

Zdroj informací

Sony

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2716 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál