Servind

Sledujete nejnovější události od konference o STK?

Sledujete nejnovější události od konference o STK?

18.9.2019 proběhla konference o STK pod záštitou poslance Jiřího Bláhy za ANO, nekolika dalších poslanců a senátorů a opravářů hlásící se k ASEM. K dohodě sice nedošlo, ale jednání by měla dle očekávání všech zúčastněných pokračovat a Ministerstvo dopravy dokonce projevilo zájem celou záležitost dál řešit a je otevřeno podnětům prostřednictvím spolků, jako jsme my - ASEM nebo např. i Spolek autorizovaných prodejců a opravců automobilů Škoda ČR, který nahlásil MDČR svůj zájem o účast na jednáních, což velice vítáme, Nebudeme si pak za ASEM na jednáních odborných skupin na MDČR připadat s odlišnými názory z pohledu opravářů tolik sami.

Pro změnu systému STK hovoří několik faktorů. Jedno dlouhodobě známé téma jsou životní podmínky ve městě. Nové aktuální téma v této oblasti je iniciativa Prahy odstartovat nový projekt, s pomocí kterého by Magistrát mohl detekovat menší počet vozidel ve špatném technickém stavu, které způsobují 90% emisí v našich ulicích. Které by technické prohlídky neměly nechat projít, což bohužel v dnešní době až příliš dělají. Jak to chcet Praha nyní udělat, aby měla do budoucna čistší ulice a co celý záměr ohrožuje, informujeme v našem článku.

V blogu ASEM se dočtete i to, že je ředitel odboru 150 Ivan Novák z MDČR mimo službu, obžalován za zneužití pravomoci a půjde v listopadu před soud. Budeme tuto kauzu dále sledovat a třeba se odhalí i důvody a motivace p.Nováka, proč dělal některá rozhodnutí na ministerstvu dopravy, která nám připadala nekorektní a neracionální.

Pokud nás chcete podpořit v tom co děláme, staňte se členem ASEM nebo nás kontaktujte či sledujte na Facebooku, kde jsme nově začali být aktivní také. Stanete-li se členem spolku, posílíte tím náš hlas v dalším vyjednávání.

Datum zveřejnění

8.10.2019

Zdroj informací

Asociace emisních techniků a opravářů, z.s.

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.18 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál