Servind

Společnost DPD testuje nové elektrické dodávky Renault

Společnost DPD testuje nové elektrické dodávky Renault

Momentálně testuje novou elektrickou dodávku Renault Kangoo Z.E. a v blízké době ověří schopnosti také většího modelu Master Z.E. i v náročnějším provozu.

Zařazení ekologických modelů je součástí dlouhodobé strategie DPDgroup – DrivingChange s cílem výrazně omezit uhlíkovou stopu a zbývající emise CO2 plně kompenzovat.

Do vozového parku společnosti DPD jsou zařazovány především vozy splňující nejnovější emisní normy EURO. Společnost usiluje o co největší zastoupení vozů s alternativním pohonem – nyní je v provozu 12 elektrických a 38 s pohonem CNG. K doručování společnost využívá také elektrokola a nedávno zapojila do ulic Prahy pěší kurýry.

Modernizace flotily je pouze jedním z řady opatření DPD směřujících k celkovému snížení uhlíkové stopy, kterou kompenzuje již od roku 2015 prostřednictvím řady projektů v ČR i zahraničí.

„Uhlíková neutralita je klíčovou součástí naší vize. Jsme si vědomi problémů, které naši společnost provázejí, a chceme se k nim postavit čelem. Zákazníkům také čím dál více záleží nejen na tom, aby zboží, které kupují, bylo udržitelné, ale také jakým způsobem probíhá jeho přeprava. Soustavně proto rozvíjíme své ekologické aktivity a zavádíme řadu chytrých řešení. Věřím, že elektrické vozy Renault nabízejí parametry, které naši zákazníci požadují a obstojí v našem náročném provozu,” uvádí Miloš Malaník, generální ředitel a jednatel DPD.

Renault Kangoo Z.E. je první sériově vyráběná elektrická dodávka automobilky a současně leader evropského trhu ve svém segmentu. Tento model se vyrábí ve dvou délkových provedeních s maximální přepravní kapacitou až 4,6 m3, přičemž delší z nich je možné pořídit i jako 5místný vůz. Renault Kangoo Z.E. disponuje baterií o kapacitě 33 kWh a nabízí zajímavý dojezd až 230 km dle normy WLTP. Test probíhá po dobu jednoho měsíce v ostrém provozu a DPD sleduje jak řadu technických i užitných parametrů, tak i pracovní komfort řidiče.

Datum zveřejnění

3.2.2020

Zdroj informací

Renault Česká republika, a.s.

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2226 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál