Servind

Leasingový lídr Arval sází na elektromobily a v budoucnu plánuje autonomní kyvadlovou dopravu

Leasingový lídr Arval sází na elektromobily a v budoucnu plánuje autonomní kyvadlovou dopravu

Téměř desetiprocentní nárůst vozového parku, dvojciferný růst ve většině regionů a postupné omezování dieselových vozidel ve prospěch elektrických. Rok 2019 byl pro leasingovou společnost Arval ve znamení intenzivního růstu. Společnost, která oslavila 30 let, se zařadila mezi světovou špičku a do budoucna se plánuje podílet na inovativním pojetí mobility s důrazem na udržitelnost. Nový strategický plán představí již letos na jaře.

Arval je specialistou na leasing vozidel včetně plného servisu a nových řešení mobility. Díky vynikajícím službám ve svém oboru, které poskytlo více než 7 000 zaměstnanců v 29 zemích, překonala v roce 2019 společnost Arval plánované tržní cíle a je jednou z nejrychleji rostoucích leasingových společností na světě. Rok 2019 vytvořil pro společnost vynikající růst a zintenzivnil podíly na trhu: Arval je celkově vedoucím hráčem na trhu v zemích, kde působí.

V roce 2019 leasingový vozový park společnosti Arval vzrostl celkem o 9,1 %* a dosáhl 1 298 404 vozidel. Počet objednaných vozidel se meziročně zvýšil o 8 % na celkem 380 982 vozidel. Počet prodaných smluvních vozidel se meziročně zvýšil o 6 % na 269 830. Většina zeměpisných oblastí firmy Arval dosáhla dvojciferný růst leasingové flotily: + 20,8% severské země + 19,3 %, střední Evropa, + 16,2 %, Benelux a jižní Evropa. Největší země společnosti Arval z hlediska leasingové flotily (Francie, Velká Británie, Španělsko a Itálie) zaznamenaly růst o + 7,3 %.

Pokud jde o klientské segmenty, loni firma Arval dosáhla růstu ve všech z nich, + 7 % v segmentu Corporate & Public a + 25 % u flotily střednědobého leasingu Mid Term Rental. V roce 2019 vykázala maloobchodní flotila velmi silný růst (+ 14 % proti 2018), v jehož rámci se vozový park soukromého leasingu zvýšil o + 42 % proti 2018, čímž se uzavřel rok téměř s 300 000.

V rámci rychle se rozvíjejícího odvětví a v souladu se svým silným závazkem v oblasti CSR se společnost Arval v roce 2019 posunula o krok vpřed směrem k energetickému přechodu se dvěma hlavními trendy: poklesem podílu dieselových motorů ve flotile Arval na 75 % a zrychlením převzetí elektrických vozidel. Již čtvrtým rokem v řadě získala byla firma Arval oceněna zlatou úrovní uznání v programu CSV EcoVadis, což ji řadí mezi 2 % nejlepších společnosti v oboru „Pronájem a leasing motorových vozidel“. Tento vynikající výkon potvrzuje úspěch společnosti Arval ve svém každodenním poslání: nabídnout lidem možnost mít pozitivní vliv na společnost, své komunity a zachovat naši planetu.

Přehled významných událostí v roce 2019

V roce 2019 oslavila společnost Arval 30. Výročí založení, uznání svého dlouhodobého know-how a odborných znalostí. S příchodem nového předsedy a generálního ředitele Alaina Van Groenendaela byl rok 2019 rokem dokončení a nové dynamiky přípravy na budoucnost.

V reakci na způsoby, jak se obchodní doprava rychle mění, se Sledování firemních vozidel (Corporate Vehicle Observatory) stalo v roce 2019 Sledováním programu Arval Mobility, aby poskytlo nezávislé zkoumání zaměřené na pochopení a předvídání změn ve světě mobility. Tím, že se v loňském roce firma Arval připojila k partnerství MaaS (Mobility-as-a-Service) Alliance, znovu potvrdila svou ochotu budovat zítřejší integrovaná řešení mobility spolu s partnery. Arval také otevřela 4 „střediska“, která slouží jako testovací laboratoře pro špičková témata: Připojená auta, Přechod energie, Mobilita a Autonomní auta.

A konečně, což je ještě důležitější, společnost Arval změnila svůj základ značky a slogan na „Pro mnoho cest v životě“. Způsob, jak ukázat, že věří, že její role přesahuje leasing automobilů, zahrnuje nové prostředky mobility a odpovídá na nové výzvy rychle se měnícího odvětví.

Na cestě do roku 2020, klíčového roku pro společnost Arval

V roce 2020 se zaměříme na vytvoření základu pro Arval Beyond, budoucího strategického plánu společnosti Arval, díky němuž bude společnost připravena dosahovat trvalého růstu v novém světě na základě své hlavní aktivity, ale i znovuobjevovat svůj obchodní model.

Společnost Arval představí svou novou strategii, Arval Beyond, při příležitosti mezinárodní tiskové konference v Houtenu (Nizozemsko) ve čtvrtek 26. března 2020.

2020: další inovace

Společnost Arval využívá více než kdy jindy svého programu SMaRT (Sustainable Mobility and Responsibility Targets) k podpoře svých klientů při řízení jejich energetického přechodu. Elektrická vozidla jsou klíčovou součástí této metodiky, protože v mnoha případech nabízejí relevantní alternativu k tradičnímu řešení mobility. V tomto ohledu má společnost Arval do roku 2020 opravdu silné ambice: pokud se jedná o registraci EV dosáhnout růstu rovnající se dvojnásobnému tempu trhu. Kromě EV je společnost Arval přesvědčena, že jsou možné a relevantní nové možnosti mobility: nejen sdílení automobilů, sdílení jízdních kol, sdílení jízd, ale také autonomní kyvadlová doprava, nejnovější inovace společnosti Arval nedávno představená pobočkou Arval France.

2020: posílení geografické přítomnosti Začátkem ledna otevřela společnost Arval své

kanceláře v Kolumbii, čímž posílila svou přítomnost v tomto rychle se rozvíjejícím regionu LATAM. Rok 2020 je také 25. výročím globální aliance Element-Arval, nejdelší strategické aliance v odvětví správy vozového parku. Globální aliance Element-Arval je světovým lídrem v oblasti správy vozového parku a v současnosti spravuje více než 3 miliony vozidel ve více než 50 zemích po celém světě, v Severní Americe, Latinské Americe, EMEA a Asii a Tichomoří.

"Po roce, kdy jsem se stal předsedou a generálním ředitelem, jsem velmi hrdý na to, že jsem pro společnost Arval mohl představit tak silné výsledky. Díky angažovanosti našich zaměstnanců je Arval připravena ke změnám a přizpůsobení se vyvíjejícím se potřebám svých zákazníků, založeným zejména na mobilitě. Máme před sebou vzrušující časy: Společnost Arval bude doprovázet své klienty na všech jejich cestách, samozřejmě, ale nejenom auty! Budu velmi rád, že se s vámi budu moci podělit o náš nový strategický plán, Arval Beyond, 26. března,“ prohlašuje Alain Van Groenendael, předseda představenstva a generální ředitel Arval.

* Tempo růstu na konci období 2018–2019 na srovnatelném základě

Datum zveřejnění

10.2.2020

Zdroj informací

Arval

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2535 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál