Servind

Nová generace celoročních pneumatik Goodyear

Nová generace celoročních pneumatik Goodyear

Goodyear uvedl na trh pneumatiky Vector 4Seasons Gen-3, které představují nejnovější rozšíření jeho vysoce ceněného segmentu celoročních pneumatik. Poskytnou řidičům ještě lepší užitné vlastnosti na sněhu, za mokra i za sucha.

„Naši designéři a inženýři měli před sebou impozantní úkol dále zlepšit Vector 4Seasons Gen-2, celoroční pneumatiky, které získaly více ocenění, než kterákoli jiná značka. Jsme hrdí na to, že se jim v podobě Vector 4Seasons Gen-3 skutečně podařilo udělat tyto nejlepší pneumatiky ještě lepší,” říká viceprezident a marketingový ředitel společnosti Goodyear Europe Mike Rytokoski.

Celoroční pneumatiky jsou jedním z nejrychleji rostoucích segmentů. Řidiči, kteří si je pořizují, sledují tři základní charakteristiky - bezpečnost za všech povětrnostních podmínek, vynikající brzdné vlastnosti a přilnavost za mokra a také vynikající brzdné vlastnosti na suché vozovce. Díky technologii Goodyear Snow Grip Vector 4Seasons Gen-3 nabízejí lepší přilnavost, a tedy i lepší ovladatelnost na sněhu. Velké množství příčných drážek ve středu běhounu zajišťuje účinnější zakusování pneumatiky do sněhu, což zlepšuje ovladatelnost na sněhu ve srovnání s předchozí generací o 5 %. 

Vývojový projekt zahrnoval spolupráci technologických týmů značky v Lucembursku a v Německu, které vycházely z posledního vývoje dezénů běhounu standardních i celoročních pneumatik a nových možností složení směsi. Oba týmy Goodyear na tomto technologickém průlomu spolupracovaly také s automobilkami.

Základem technologie Goodyear Dry Handling jsou masivní bloky v koruně a rameni pneumatik, které snižují jejich deformaci v namáhavých situacích. To přináší ve srovnání s předchozí generací o 5 % lepší brzdné vlastnosti na suchu.

Vector 4Seasons Gen-3 se, stejně jako jejich předchůdce, nadále vyznačují působivou odolností vůči aquaplaningu díky technologii Goodyear Aqua Control, která využívá hluboké a široké drážky ke zlepšení odvodu vody.

Nové Vector 4Seasons Gen-3 byly uvedeny na trh v dubnu. Goodyear postupně během letošního roku zavádí celkem 65 rozměrů a další budou následovat v letech 2021 a 2022. Tyto pneumatiky již byly schváleny jako originální výbava pro prvovýrobu. Na konci letošního roku se začnou montovat na vozy Peugeot 2008/3008/5008, DS3 Crossback a DS7 Crossback a posléze se počítá i s modely dalších výrobců.

Datum zveřejnění

28.07.2020

Zdroj informací

Goodyear

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2722 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál