Servind

1000 mil československých se koná 12. až 15. srpna

1000 mil československých se koná 12. až 15. srpna

Letošní ročník vzpomínkové jízdy 1000 mil československých je věnován 125. výročí automobilky Škoda. Očekává se rekordní účast 110 automobilů vyrobených do roku 1939 s posádkami z České republiky, Slovenska, Německa, Rakouska a Nizozemska. Mezi vozy budou závodní vozy Bugatti, Mercedes, Škoda, Tatra, Aero a mnoho dalších. Akci pořádá spolek 1000 mil československých a Veteran Car Club Praha ve spolupráci s Design Veteran Car Clubem Bratislava, Autoklubem ČR a Národním technickým muzeem.

Veřejnost bude mít příležitost si vozidla prohlédnout během středy 12. srpna od 13:00 do 19:00 hodin v centru Prahy před sídlem Autoklubu ČR v Opletalově ulici. Vzácným hostem letošního ročníku, dokládajícím i mezinárodní význam této akce bude president Mezinárodní federace historických vozidel FIVA Tiddo Bresters.

„Autoklub České republiky, stejně jako v loňském roce, zajistil depo vozidel a slavnostní start přímo v Opletalově ulici před klubovým domem. Jsem moc rád, že se přes koronavirovou patálii letos 1000 mil československých koná a přeji všem účastníkům na cestě spoustu krásných zážitků. Věřím, že si na své přijdou i milovníci krásných strojů, zvu rodiče s dětmi a všechny zájemce, aby se přišli podívat na vystavená vozidla před Autoklubem ve středu 12. srpna odpoledne. Přijďte si vychutnat báječnou prvorepublikovou atmosféru, kterou umocní také vystoupení swingové kapely,“ uvedl prezident Autoklubu ČR Jan Šťovíček a zdůraznil velké poděkování za spolupráci Městské části Praha 1.

Samotný start bude odsud probíhat ve čtvrtek 13. srpna od 6:00 hodin, kdy budou vozidla z Opletalovy ulice odjíždět v minutových intervalech. Stejný zážitek čeká ten den také všechny zájemce v Bratislavě na Hviezdoslavově náměstí, kam auta budou dojíždět po 16. hodině. Další den startuje druhá etapa z Bratislavy na Pezinskou Babu a zpět. V sobotu 15. srpna v ranních hodinách se pak celý peloton historických automobilů vydá zpátky do Prahy, kde bude cíl před Národním technickým muzeem.

Již osmým rokem je generálním partnerem akciová společnost PPA Controll, která má za sebou dlouhou historii a dodnes je pro ni charakteristické dodržování tradic a vztah ke kulturním hodnotám.

Letošní ročník se koná ve znamení 125. výročí od založení mladoboleslavské automobilky. Pořadatelé jsou proto hrdí na to, že Škoda je oficiálním automobilem soutěže 1000 mil československých.

Vzhledem ke koronavirové pandemii budou celou akci provázet přísná epidemiologická opatření.

Všechny informace a detailní program je k dispozici na www.1000milceskoslovenskych.cz.

Datum zveřejnění

07.08.2020

Zdroj informací

Autoklub ČR / Veteran Car Club Praha / 1000 mil československých

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2593 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál