Servind

Das WeltAuto posílil červnový růst

Das WeltAuto posílil červnový růst

Das WeltAuto, program prodeje kvalitních a prověřených ojetých vozů s důrazem na nejvyšší úroveň zákaznických služeb, se po jarním poklesu kvůli šíření koronaviru vrátil v červnu k růstu. Zákazníci od prodejců Das WeltAuto odjíždějí převážně ve velmi mladých ojetých vozech s nízkým počtem ujetých kilometrů, za který zaplatili méně než 400 000 Kč. Od začátku ledna do konce června 2020 se v síti Das WeltAuto prodalo celkem 7327 ojetých vozů.

„Velmi nadějným signálem pro druhou polovinu roku jsou pro nás výrazně rostoucí červnové prodeje. Pololetní výsledky také jasně ukazují, že Das WeltAuto zůstává díky svým vysokým standardům prodeje a služeb jasnou volbou pro motoristy s vysokými požadavky,“ říká vedoucí divize Das WeltAuto společnosti Porsche Česká republika Martin Březina.

Das WeltAuto pokračuje v zaměření na kvalitní a prověřené ojeté automobily. Naprostá většina klientely značky Das WeltAuto dává přednost velmi mladým použitým vozům. V prvních šesti měsících letošního roku bylo 2607 prodaných vozů mladších jednoho roku, před dvěma až třemi roky bylo registrováno 1652 prodaných ojetých vozů. Většina vozů neměla přitom ujeto více než 30 000 km a 4964 automobilů, tedy více než dvě třetiny, se prodalo za ceny do 400 000 Kč.

Z hlediska značek převažují ve statistikách prodeje sítě Das WeltAuto vozidla koncernu Volkswagen v čele s domácí značkou Škoda  (3121 prodaných vozů). Následují značky Volkswagen osobní vozy (2231 vozů), Audi (439 vozů), Seat (263 vozů) a Volkswagen Užitkové vozy (100 vozů). Kromě toho předali prodejci Das WeltAuto v prvním pololetí zákazníkům také 1173 ojetých vozů ostatních značek.

Mění se obliba motorů podle používaných paliv. Motory na benzin jsou stále žádanější na úkor nafty (v prvním pololetí 3830 ku 3403 vozům). Alternativní pohony zůstávají na okraji zájmu - pro vozy na CNG se rozhodlo 53 zákazníků a na elektromobilitu přešlo 21 zákazníků.

Datum zveřejnění

10.08.2020

Zdroj informací

Das WeltAuto

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2391 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál