Servind

Největší prodejce příslušenství litých kol

Největší prodejce příslušenství litých kol

Společnosti Mako Car a Alutechnik spojuje jejich zakladatel a majitel Martin Makovička. Obě také sídlí v Dolních Jirčanech u Prahy. Moderní technické zázemí, široká nabídka za velmi výhodné ceny a profesionální tým jsou zde zárukou naprosté spokojenosti každého zákazníka.

Základy společnost Alutechnik pocházejí už od roku 1991. Nabízí kvalitní a vyzkoušené produkty většinou evropských značek a dnes patří k tomu nejlepšímu, co český trh v oboru příslušenství litých kol nabízí. Jedná se především rozšiřovací podložky pod kola. Společnost Mako Car je výhradním dovozcem homologovaných kol značek Tomason, GMP a Vossen. Nově svou nabídku rozšířila i o kola tchajwanského výrobce Concaver.

Společnost Mako Car působí na českém trhu už 25 let. V současné době prodává kolem ročně 15 000 exkluzivních kol renomovaných značek, nejvíc italské GMP. Všechna kola jsou s příslušnou homologací a schválením ministerstvem dopravy. Prodej kol je doplňkovou aktivitou k prodeji příslušenství, které se pod hlavičkou Alutechnik dodává především pro velkoobchod.

Společnost Alutechnik nabízí širokou škálu kolových a pojistných šroubů, matic, krytek kol, vymezovacích kroužků, snímačů tlaku v pneumatikách a především rozšiřovacích podložek na kola. Rozšiřovací podložky od Alutechnik mají na českém trhu jako jediné příslušnou homologaci. Díky aktivitám Martina Makovičky už je nyní i v ČR možné tyto podložky zapsat do technického průkazu vozidla, takže jde o legální tuning.

Italská hliníková kola GMP sázejí především na elegantní design, vysokou kvalitu zpracování a bezpečnost. Design kol GMP částečně napodobuje značková kola automobilek včetně středových krytek, ovšem s vlastním patentovaným vzorem a příslušnou certifikací německou zkušebnou TÜV. V současné době Mako Car nabízí tato kola pro automobily značek Audi, BMW, Mercedes-Benz, Porsche ale i Ford, Renault a Volkswagen. Nejprodávanější jsou modely Gunner pro Audi a Stellar pro Mercedes-Benz.

Litá kola německé značky Tomason jsou určena především pro legální tuning. S precizním zpracováním a originálním vzhledem přinášejí maximální efekt za rozumnou cenu. Vyrábějí se v rozsahu velikostí od 17“ až do 22“ v deseti barevných odstínech. V nabídce jsou i kola pro Škodu Fabia. Nejprodávanější jsou kola Tomason TN1.

Luxusní  kovaná kola americké značky Vossen patří v současné době k nejexkluzivnějším. Vynikají nejvyšší pevností, čemuž odpovídá i jejich nejvyšší cena. Vyrábějí se na zakázku na Floridě v USA a jsou určena pro nejvýkonnější verze značek jako jsou Audi, BMW nebo Mercedes-Benz ale také Ferrari, Lamborghini, Maserati nebo Rolls-Royce. V základní nabídce je okolo sta designů ve velikostech od 19“ do 24“ a ve 48 barevných mutacích, matné, saténové, lesklé, transparentně broušené i leštěné nebo s povrchy s hrubou strukturou či mramorované. V současné době je nejoblíbenější nová řada Hybrid Forged HF. Vzhledem k zakázkové výrobě se na kola Vossen místo příslušného typového listu vystavuje Prohlášení autorizovaného dovozce, na jehož základě lze tato kola zapsat do technického průkazu.

Novinkou v nabídce Mako Caru jsou hliníková litá a kovaná kola tchajwanského výrobce Concaver, jejichž parametry potvrzuje homologace TÜV. Kovaná kola Concaver, která se vyrábějí obdobnou technologií jako kola Vossen, se hodí pro cestovní vozy i supersporty. V nabídce jsou v rozměrech od 19“ do 22“.

Ke společnosti Alutechnik je přidružená Technická zkušebna vozidel, jejímž zástupcem pro schvalování litých kol, pneumatik a podložek je Martin Makovička. TZV vyřizuje všechny náležitosti spojené s povolením i zapsáním do příslušných dokumentů. Pro starší kola dohledává potřebné německé schválení a vystavuje posudek, na jehož základě příslušný úřad kola zapíše do TP.

TZV může na základě rozměrů a protokolů ze zátěžových testů vystavit posudek i pro individuálně dovezená kola pokud mají příslušnou homologaci např. v Německu.

Datum zveřejnění

25.08.2020

Zdroj informací

Mako Car a Alutechnik

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.27 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál