Servind

Celoroční pneumatiky Nokian

Celoroční pneumatiky Nokian

Podle nedávného spotřebitelského průzkumu, který společnost Nokian Tyres uskutečnila mezi uživateli celoročních pneumatik, evropští řidiči oceňují především jejich celoroční bezpečnost ve všech povětrnostních podmínkách. Mezi nejdůležitější vlastnosti v proměnlivých jízdních podmínkách patří také dobrá přilnavost a ovladatelnost, odolnost vůči opotřebení a oděru a bezpečnostní vlastnosti na zimních vozovkách.

Nová pneumatika Nokian Seasonproof je určená pro řidiče, kteří potřebují spolehlivé výkony a prvotřídní bezpečnost na zimních vozovkách pokrytých čerstvým či rozbředlým sněhem, ale zároveň požadují špičkové výkony a jízdní komfort v letním období. Byla vyvinuta tak, aby splňovala potřeby středoevropských řidičů a uzpůsobovala se jak zimním, tak letním jízdním podmínkám. Má nový dezén optimalizovaný pro celoroční užití a využívá inovace, které zajišťují maximální bezpečnost, vynikající odolnost vůči opotřebení a nízký valivý odpor.

Koncept Season Sense byl vytvořen speciálně pro celoroční užití tak, aby zaručil bezpečnou jízdu za deštivých dnů i na rozbředlém sněhu, ale zároveň komfort a přesné jízdní reakce na suchých vozovkách během horkého léta. Propojuje technické inovace, které se týkají lamel, dezénu a běhounové směsi. Pro všestranný celoroční výkon a maximální bezpečnost na sněhu a suchém povrchu byly vyvinuty multifunkční celoroční lamely a moderní směrový dezén s vyztuženými dezénovými bloky. Výjimečnou přilnavost na mokru a sněhové břečce zajišťují nové celoroční kanálky pro odvod vody a rozbředlého sněhu. Nová směs pryže s vysokým obsahem siliky zaručuje vynikající odolnost, přilnavost na mokru a nízký valivý odpor.

Produktová řada nabízí rozměry pro moderní osobní vozidla, SUV a crossovery s výběrem 64 produktů, které mají průměr od 14“ do 19“ a indexy rychlosti T (190 km/h), H (210 km/h), V (240 km/h) a W (270 km/h). Jedenáct vybraných rozměrů bude k dispozici na podzim 2020 a zbývající rozměry budou uvedeny na trh na počátku roku 2021. Všechny rozměry nesou symbol sněhové vločky (3PMSF), který prokazuje, že byla oficiálně schválena pro užití v zimních podmínkách.

Nokian Seasonproof

Pneumatika Nokian Seasonproof zajišťuje vysokou stabilitu a přilnavost na suchých vozovkách i ve vysoké rychlosti. Víceprvkové vyztužení bloků dezénu zvyšuje ovladatelnost ve vysoké rychlosti. To zaručuje vynikající stabilitu a přesné reakce na řízení. Nový dezén poskytuje lepší výkony také v letních podmínkách. Vylepšení jsou patrná v brzdných výkonech na suchém i mokrém povrchu, protože středová oblast se speciálně propracovanými bloky a lamelami zajišťuje optimální výkony v proměnlivých povětrnostních podmínkách. Technologie lamel pro mokrý i suchý povrch zajišťuje efektivnější záběr a lepší kontrolu nad vozidlem a tím zkracuje brzdnou dráhu a zvyšuje bezpečnost v zatáčkách.

Odolnost vůči opotřebení je u nové pneumatiky Nokian Seasonproof v porovnání s jejím předchůdcem vyšší o více než 25 %. To může představovat až jednu sezónu navíc.

Nokian Seasonproof SUV - větší stabilita pro SUV a crossovery

Dobrou jízdní stabilitu a vynikající přilnavost ocení především řidiči SUV vozidel. Oblast ramen pneumatiky Nokian Seasonproof SUV je speciálně uzpůsobená pro užití u těchto vozidel díky stabilizátorům dezénových bloků, které zvyšují jízdní stabilitu. Pneumatika tak zajišťuje kontrolu nad vozidlem a přesnou ovladatelnost na zmáčených i zasněžených silnicích.

Nové SUV pneumatiky jsou vybavené silnou a vylepšenou kostrou a běhounovou směsí optimalizovanou pro SUV vozidla a zároveň využívají jedinečné technologie aramidových bočnic od Nokian Tyres. Silná kostra v kombinaci se speciálně zpevněnými aramidovými bočnicemi zvyšují odolnost pneumatiky a zajišťují, že pneumatika odolá všem nárazům a průpichům, ke kterým by během jízdy mohlo dojít.

Datum zveřejnění

07.09.2020

Zdroj informací

Nokian Tyres

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2458 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál