Servind

Chytré sdílení textilu MEWA je udržitelné a efektivní

Chytré sdílení textilu MEWA je udržitelné a efektivní

Když chcete upravit fotografie a poslat je rodině, použijete aplikaci na internetu. Když se chcete ve městě někam rychle dostat, půjčíte si na chvíli elektrokolo nebo skútr. V obou případech tak něco sdílíte s ostatními. Je to chytré, udržitelné a především efektivní řešení. Pokud je to v soukromém životě tak snadné a ušetříte tím čas i prostředky, proč by tomu mělo být jinak v podnikání?

Lidé dnes mohou sdílet auta, software ale také textilní zboží, které průmyslové podniky nebo podnikatelé potřebují v každodenním provozu. V dobách koronaviru se však musí myslet na hygienické požadavky v ještě větší míře než dříve. MEWA nabízí bezproblémové využívání služeb s dlouholetými ověřenými technologiemi z textilní branže. Zaručuje veškeré hygienické standardy a udržitelnost díky systému opakovaného využívání.

Přední německá společnost MEWA ukazuje, jak lze uvést do praxe udržitelnost s moderními principy sdílení v průmyslu a mezi řemeslníky. MEWA se svými všestrannými službami nabízí kompletní systém opakovaného využívání. Poradí s výběrem, dodá do podniku průmyslové utěrky, po použití je vyzvedne a ekologicky vypere. To znamená, že čisticí utěrky MEWA mohou být nejméně padesátkrát znovu použity. Princip sharingu je praktický v B2B sektoru a kromě toho je také ohleduplný k životnímu prostředí.

Německá Společnost pro čištění textilu ve své tiskové zprávě nedávno poukázala na to, že koronavirová krize bohužel opět uvedla do popředí jednorázová řešení. Rostoucí využívání jednorázových ochranných roušek nebo papírových utěrek ovšem může vést ke krizi v odpadovém hospodářství, přestože je možné upřednostnit opakovaně použitelné textilie. Jejich používání přispívá nejen ke snížení plastového odpadu v oceánech, ale podporuje také evropské regionální hospodářství a zachraňuje pracovní místa. „Profesionálně zpracované, čisté a opakovaně použitelné textilie zatěžují životní prostředí mnohem méně, než výrobky na jedno použití, a splňují přitom stejné hygienické požadavky,“ uvádí se ve zprávě.

Zákazníci spolu s čisticími utěrkami sdílejí také inovativní a mnohokrát oceněný servis. Díky technologiím je v tomto servisu možné za přísných ekologických podmínek znovu získávat oleje a tuky ze špinavých čisticích utěrek za účelem vytápění prádelen nebo sušiček, což pomáhá šetřit zdroje. Každý rok se tak přemění několik milionů litrů odpadů na energii. Pokud se místo toho rozhodnete pro jednorázové papírové utěrky, už tak velké hory odpadu dále porostou.

Šetrné k životnímu prostředí jsou i kontejnery SaCon, které je možné používat mnoho let. Co nejkratší trasy regionálně zpracovaného logistického systému dále přispívají k tomu, že s sebou doprava nese méně komplikací, než je tomu při dovozu výrobků na jedno použití, putující z Dálného východu v neekologických plastových obalech.

Čisticí utěrky, které MEWA nabízí s kompletním servisem, jsou důkazem toho, že myšlenka stará více než sto let funguje i dnes. Se sdílením textilu přišla MEWA již dávno. Neustále se rozvíjející podnikatelský nápad ovšem dokáže splnit veškeré požadavky moderní doby.

 

Datum zveřejnění

26.09.2020

Zdroj informací

MEWA

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2009 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál