Servind

Provozní testy elektromobilu Enviel

Provozní testy elektromobilu Enviel

Komunální elektromobil Enviel od start-upu Enviel Systems technologické a inovační společnosti NWT má za sebou svůj první ostrý provozní test. Jeho první zastávkou na cestě po městech a obcích byly Buchlovice, kde se podílel na svozu biomasy po údržbě trávníků. Dalším místem zkušebního provozu bude Praha. Elektromobil postupně v odlišných pracovních podmínkách otestují jeho potenciální uživatelé na základě jejichž připomínek společnost Enviel Systems doladí poslední detaily.

Český elektromobil Enviel ukazuje, že i komunální služby můžou mít pozitivní vliv na vizuální podobu měst a nerušit jeho obyvatele. Společnosti Enviel Systems jej veřejnosti představila na podzim 2019 v Autoklubu České republiky v Praze. Během následujících deseti měsíců elektromobil absolvoval několik odborných akcí, závěrečné homologační zkoušky brzd i testování v reálném provozu.

Společnost NWT start-up nepodpořila náhodou. Své aktivity soustřeďuje na trvale udržitelný rozvoj i celosvětovou environmentální politiku a Enviel je synonymem pro tichý a čistý provoz. Multifunkční vozy s elektrickým pohonem a celoročním využitím se hodí ke správě parků, údržbě zeleně, úklidu, pracím na staveništi nebo správě výrobních areálů. Přinášejí bezemisní provoz, nízké náklady, ergonomický uživatelský komfort a mnoho nadstandardních funkcí. Díky svým rozměrům se dostane i do obtížně dostupných míst. Je dokonale přizpůsobivý, neruší a díky variabilním nástavbám, vysokému výkonu a pohonu 4×4 si poradí s celoroční údržbou měst a obcí. Budoucím majitelům navíc za 5 let provozu ušetří až 600 000 Kč oproti konvenčním komunálním vozidlům se spalovacími motory.

Enviel se v srpnu zúčastnil 24. ročníku nejvýznamnějšího odborného veletrhu komunálních, silničářských, hasičských a dalších speciálních vozidel v areálu jičínské firmy Kobit, kde si veřejnost mohla prohlédnout 60 strojů včetně bezpilotních, dálkově ovládaných a ryze elektrických.

„O vozidlo s nízkými provozními a servisním náklady a nulovými emisemi byl velký zájem především z řad ekologicky smýšlejících návštěvníků a zastupitelů obcí, kteří cítí nadcházející potřebu změny filozofie v provozu městských firem a směřování komunální politiky k tzv. zeleným městům,“ shrnuje akci společník Envielu Ladislav Chudý.

Následující týden byl Enviel k vidění v Brně v expozici firmy I-TEC Czech na veletrhu Urbis Smart City Fair 2020. Na konferenci chytrých řešení se setkaly desítky představitelů středoevropských měst a obcí s lídry v inovacích, aby si předali zkušenosti, nápady a příklady konkrétních řešení jak správně koncept Smart city v městech rozvíjet.

„Řada lidí s technologiemi nesouzní v domnění, že nás připravují o jistou intimitu, ale já si myslím, že koncept Smart City je perfektním důkazem toho, že se technologie dají směřovat smysluplně tak, aby bylo zdraví zachováno nám i naší planetě. Přivádí totiž k životu principy udržitelného rozvoje s vizí vzájemného propojení a harmonizace. Představte si třeba odpadkové koše na solární energii, budovy, co se o sebe samy postarají, veřejné osvětlení, které svítí, jen když jste zrovna poblíž a k tomu všemu všudypřítomnou elektromobilitu,“ říká Ladislav Chudý.

Co se týče plánů do budoucna má Ladislav Chudý jasno: „Intenzivně pracujeme na zavedení cenných zkušeností od koncových uživatelů do finální podoby produktu a na začátku sériové výroby. Současně považujeme za velmi důležitý přímý kontakt s uživateli našeho vozidla a intenzivně pokračovat v jeho předvádění a zkoušení v provozech našich potenciálních zákazníků.“

Datum zveřejnění

01.10.2020

Zdroj informací

Enviel NWT 

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.1908 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál