Servind

Nové funkce infotainmentu ve vozech Škoda

Nové funkce infotainmentu ve vozech Škoda

Aplikace Počasí a Zprávy jsou prvky třetí generace systému infotainmentu. Jsou zdarma ke stažení v kompaktních modelech Scala a Kamiq s infotainmentem Amundsen a jsou dostupné i pro všechny vozy modelových řad Superb, Karoq a Kodiaq modelového roku 2021 vybavené infotainmentem Columbus.

Po bezplatném stažení ze shopu přímo prostřednictvím centrálního displeje ve voze a instalaci pokynem na dotykové obrazovce nabízejí aplikace aktuální informace o počasí v celé Evropě i nejnovější zprávy.

Nová aplikace Počasí podrobně zobrazuje aktuální meteorologickou situaci v místě, na kterém se vůz nachází, a nabízí předpověď pro nejbližší dny. Srážkový radar zobrazuje aktuální stav počasí. Kromě toho může aplikace ukázat i meteorologická varování. Kromě podrobných údajů o počasí pro aktuální polohu lze vyžádat i zprávy pro cílovou destinaci navigace, pro libovolné body na trase a pro vybraná a uložená oblíbená místa.

Nová zpravodajská aplikace dodává řidiči i spolucestujícím vždy nejaktuálnější zprávy vypsané na centrálním displeji. Infotainment třetí generace nově zobrazuje zpravodajství ČTK. Lze také volit jednotlivé preferované tematické oblasti, jako například politiku, ekonomiku nebo sport. Uživatel má rovněž možnost si sám přidat až pět dalších zpravodajských kanálů dle vlastního vkusu. Nové zdroje lze přidat jednoduše připojením RSS kódu oblíbených médií do aplikace Zprávy. K tomu stačí do aplikace zapsat a uložit URL požadovaného zdroje.

Po instalaci do vozu je používání obou nových aplikací infotainmentu po dobu jednoho roku bezplatné. Poté bude za každou z aplikací účtován minimální poplatek. Po uvedení na trh v kompaktních modelech Scala a Kamiq s infotainmentem Amundsen jsou aplikace Počasí a Zprávy k dispozici i pro všechny dosud expedované vozy Superb iV s infotainmentem Columbus. Začátkem října, po přechodu do modelového roku 2021 a s novou generací infotainmentu, budou aplikace k dispozici také ve zbývajících variantách modelové řady Superb a v obou SUV modelech Kodiaq a Karoq. Aby bylo možné tyto aplikace používat, musí být každé z těchto vozidel vybaveno nejmodernějším informačním systémem Columbus.

Datum zveřejnění

21.10.2020

Zdroj informací

Škoda Auto

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2176 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál