Servind

Elektromobily jako zdroj energie

Elektromobily jako zdroj energie

Elektromobily samy se stanou i zdrojem energie. Společnost ABB uvádí na trh 11 kW nabíjecí stanici s technologií umožňující obousměrné nabíjení. Toto řešení má potenciál generovat až 20 eur/elektromobil/měsíc, čímž se snižují celkové náklady spojené s vlastnictvím elektromobilu a podporuje další rozvoj elektromobility. Obousměrné nabíjecí stanice budou schopné vyrovnávat nerovnoměrné dodávky elektřiny z obnovitelných zdrojů, jako jsou sluneční a větrná energie.

V rámci smlouvy s francouzskou společností DREEV bude ABB dodávat svou novou 11 kW technologii obousměrného nabíjení speciálně navrženou pro projekt V2G (Vehicle-to-Grid). Společnost DREEV je společným podnikem Électricité de France (EDF) a společností Nuvve, specializující se na inteligentní nabíjení elektrických vozidel. Řešení ABB v kombinaci se softwarem DREEV řidičům elektromobilů umožní vracet přebytečnou energii zpět do sítě. V rámci tohoto partnerství bude ABB dodávat obousměrné nabíjecí stanice V2G nejprve do Francie, poté také do Velké Británie, Itálie, Belgie a Německa.

Lehká a kompaktní 11 kW nabíjecí stanice umožňuje rychlé a flexibilní nabíjení a je plně kompatibilní se současnými i budoucími elektromobily. Splňuje nejpřísnější požadavky na soulad s distribuční soustavou a je navržena s cílem stát se globálním srovnávacím měřítkem pro nabíjení typu V2G.

V současné době podporuje V2G jen několik málo elektromobilů. Očekává se nicméně, že během příštích let se V2G stane dominantní technologií.

Datum zveřejnění

2.11.2020

Zdroj informací

ABB

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2071 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál