Servind

Tip na knihu: Žil jsem s justicí

Tip na knihu: Žil jsem s justicí

JUDr. Karel Friml nejen jako právník pomáhal motoristům v oblasti silniční dopravy, ale je motoristům znám i svou dlouholetou spoluprací s redakcí Světa motorů a televizní Automotorevue, v pozdějších letech s časopisem Trucker. Své poznatky z praxe zhodnotil i jako autor či spoluautor mnoha scénářů pro televizi i film (např. filmu Jak napálit advokáta).

Během své 61 let trvající právnické praxe se nejen setkal s mnoha pozoruhodnými případy, ale také s řadou a významných osobností. Ovšem kniha Žil jsem s justicí nepřináší prostý výčet historek a případů či vzpomínek na setkání se zajímavými lidmi, ale mnohem víc je rozjímáním nad tím, co tyto zkušenosti znamenaly pro život autora.

Kniha tedy je především rozjímáním nad celoživotním dilematem autora, plynoucím z neustálého rozporu mezi právem a spravedlností, a nad chybějící omluvou justice za vše, co se u nás odehrávalo od konce války až do konce 80. let. Široký záběr témat odpovídá velkému rozsahu zájmů autora, přičemž motorismus a motoristická žurnalistika zde samozřejmě hrají dominantní úlohu.

Objemnou, exkluzivně vytištěnou knihu se 568 stránkami včetně bohaté obrazové přílohy, vydalo nakladatelství CK Umělecký klub Praha. Je k dostání výhradně v síti knihkupectví Kosmas a přes internet www.kosmas.cz/knihy/284101/zil-jsem-s-justici/. V dohledné době bude možné knihu získat i v elektronické podobě - sledujte proto webové stránky vydavatelství Kosmas.

Datum zveřejnění

15.12.2020

Zdroj informací

Vladimír Rybecký

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.23 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál