Servind

Ocenění pro elektrické dodávky PSA

Ocenění pro elektrické dodávky PSA

Odborná porota 24 nezávislých evropských novinářů a vydavatelů vybrala vozy Peugeot e-Expert, Citroën e-Jumpy, Opel Vivaro-e a Vauxhall Vivaro-e jako Mezinárodní dodávku roku 2021 (International Van Of The Year). Jde o první elektrifikované LUV skupiny PSA.

Jde o uznání relevantnosti strategie elektrifikace řady LUV skupiny PSA. Od roku 2019 každý svůj nově uváděný model doplňuje verzí s plně elektrickým nebo plug-in hybridním pohonem. Cílem je mít do roku 2025 plně elektrifikovanou celou modelovou řadu, ovšem už do konce roku 2021 skupina plánuje dokončit elektrifikaci všech svých modelových řad lehkých užitkových vozidel nabízených v Evropě.

Nové modely Peugeot e-Expert, Citroën ë-Jumpy, Opel Vivaro-e a Vauxhall Vivaro-e vzešly ze společného produktového programu. Byly zkoncipovány tak, aby poskytly dostatečný elektrický výkon z hlediska užitečného zatížení a objemu nákladového prostoru při dojezdu více než 300 km. Vozy jsou tak ideálním pracovním nástrojem pro různé typy zákazníků, od řemeslníků, přes podnikatele po státní správu. Nové elektromobily skupiny PSA nabízejí nejnovější generaci technologií a asistenčních systémů řízení, které jsou zárukou bezpečnosti a komfortu.

Každá ze značek skupiny PSA navíc vyvinula elektrickou verzi svého vozu pro různé varianty karoserie od dodávek po minibusy či vozy pro kyvadlovou dopravu. Jejich dojezd je atraktivní pro všechny druhy podnikání i pro dopravu zboží přímo do místa určení včetně tzv. poslední míle. Elektrické kompaktní dodávky, které byly vyvinuty na základě platformy EMP2, nabízejí čistou mobilitu, a to jako osobní vozy pro přepravu osob i jako užitkové verze určené zejména pro potřeby rozvíjející se e-commerce a služeb.

Kompaktní elektrické dodávky všech čtyř značek jsou montovány v továrně Hordain (Hauts-de-France) a jsou vybaveny elektrickým hnacím ústrojím vyráběným v továrně Trémery (Grand Est). Nabízejí dvě úrovně dojezdu - 230 km v cyklu WLTP s akumulátorem 50 kWh nebo 330 km v cyklu WLTP s akumulátorem 75 kWh.

Vozy byly uvedeny na evropský trh v polovině letošního roku. Od října 2020 bylo dodáno již 1300 těchto vozidel.

Před dvěma roky byly vozy Peugeot Partner, Citroen Berlingo Panel Van, Opel Combo a Vauxhall Combo společně vyhlášeny Mezinárodní dodávka roku 2019. Cena International Van Of The Year existuje od roku 1992. Porotu tvoří evropská skupina 24 nezávislých novinářů a redaktorů časopisů specializujících se na lehká užitková vozidla.

Datum zveřejnění

18.12.2020

Zdroj informací

PSA/Peugeot/Citroën/Opel

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2337 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál