Servind

Mladí profesionálové Scania

Mladí profesionálové Scania

Společnost Scania Česká republika pokračuje v podpoře vzdělávání budoucích mechaniků nákladních vozidel a autobusů. I letos tak mají žáci devátých tříd možnost přihlásit se do stipendijního programu „Mladí profesionálové Scania“, po jehož absolvování mohou získat zaměstnání přímo v servisech Scania nebo dále pokračovat ve studiu.

Stát se mladým profesionálem? Nejlepší volba!

Když se bývalý absolvent Tomáš Eichler zpětně ohlédne, říká: „Škola mne bavila a na praxi jsem získal cenné zkušenosti. Byla to ta nejlepší volba!“ A v servisu, ve kterém docházel na praktickou výuku, nakonec také získal své první zaměstnání.

Že práce automechanika není jen pro kluky, potvrzuje Karolína Iltisová, která je aktuálně ve druhém ročníku ISŠA v Brně: „Mnoho lidí může tvrdit, že práce v servisu není pro holky, ale já si to rozhodně nemyslím. Škola v Brně je fajn a máme úžasné učitele, se kterými ani teoretická výuka není nudná.“

Ziskem výučního listu a certifikátu Scania cesta za vzděláním končit nemusí, ostatně jak potvrzuje loňský absolvent Matěj Kincl: „Vzdělání je velmi důležité a jsem proto rád, že nám Scania umožnila další studium.“

„Naším cílem je podporovat talentované žáky. Také proto teoretická výuka probíhá na uznávané Integrované střední škole automobilní v Brně, která nabízí opravdu špičkové zázemí a talentovaným žákům umožní pokračovat v navazujícím maturitním oboru. Stejně jako u zaměstnanců společnosti Scania, tak dáváme prostor ke vzdělávání i našim Mladým profesionálům,“ říká Radek Kindl, vedoucí stipendijního programu Mladí profesionálové Scania.

Finanční podpora

Být jedním z mladých profesionálů Scania se vyplatí. Žáci mohou získat měsíční stipendium ve výši až 3000 Kč a Scania jim také nabízí zdarma ubytování, stravování, pracovní oděvy a příspěvek na dopravu. „Chceme, aby byli žáci pozitivně motivováni za svou snahu při studiu a také pak na praxích v servisech,“ říká Kindl.

Atraktivní je také možnost stáže ve výrobním závodu Scania ve Švédsku a o prázdninách mohou žáci získat další zkušenosti a finanční prostředky na brigádách v servisech.

Online výuka

Ani během loňského roku, kdy probíhala online výuka, nebyli Mladí profesionálové ochuzeni o výuku odborných předmětů.

„Na nečekanou situaci jsme zareagovali rychle a žákům byl umožněn přístup do online školících kurzů pro zaměstnance společnosti Scania. Toto řešení se nám osvědčilo a jsme připraveni ho použít i v letošním roce,“ říká Radek Kindl.

Webináře pro rodiče a výchovné poradce

Pro více informací o stipendijním programu můžete navštívit stránky společnosti Scania. Naleznete na nich také odkaz pro přihlášení do bezplatných webinářů pro rodiče a výchovné poradce. Tyto webináře, které zároveň nahrazují den otevřených dveří, se uskuteční ve dvou termínech:

  1. ledna od 15:00 do 15:30 hod.
  2. ledna od 15:00 do 15:30 hod.

Informace o programu:                www.mladiprofesionalove.cz

Internetové stránky školy: www.issabrno.cz

Datum zveřejnění

14.1.2021

Zdroj informací

Scania

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.193 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál