Servind

Škoda Academy se zaměřuje na digitální vzdělávání

Škoda Academy se zaměřuje na digitální vzdělávání

Škoda Academy se zaměřuje na digitální odborné vzdělávání a nabídku vzdělávání dospělých. Nové koncepty Škoda Academy podporují juniorní pracovníky a zaměstnance v odborném vzdělávání a vzdělávání dospělých. Ročně se v IT kurzech školí více než 4100 zaměstnanců.

Škoda Academy v uplynulém roce využila pandemii koronaviru k tomu, aby důsledně vsadila na online nabídku vzdělávání. Žáci a studenti firemního vzdělávacího zařízení přitom profitují z pestrého programu virtuálních kurzů, který je neustále rozšiřován. Velký zájem je zejména o IT kurzy, které už absolvovalo více než 4100 zájemců.

Kromě toho společnost výrazně pokročila i ve vzdělávání zaměstnanců v oblasti elektromobility: do dnešního dne speciální školení absolvovalo více než 16 500 zaměstnanců.

Stejně jako výrobu v českých závodech bylo v první vlně pandemie covid-19 nutné zastavit i provoz oblasti vzdělávání. Škoda Academy v reakci na to obsahy kurzů urychleně digitalizovala, přičemž například vsadila na živě vysílané webináře. Už před pandemií koronaviru společnost Škoda Auto investovala do zařízení potřebného pro distanční výuku žáků a studentů. Podnikové učiliště navíc vyvinulo nové nástroje online výuky.

Na podporu zaměstnanců a vedoucích pracovníků při přechodu na mobilní práci spustila společnost Škoda Auto projekt #STRONGERTOGETHER. Zaměstnanci Škoda Auto mají k dispozici jak technické prostředky a vybavení, tak i odbornou podporu ve formě materiálů, průvodců a kurzů k efektivnímu zvládání mobilní práce. S novým způsobem vedení lidí na dálku se musejí popasovat i členové managementu. Škoda Academy proto vytvořila příručky a nabízí kurzy, jejichž cílem je usnadnit vedoucím pracovníkům tuto novou roli.

Člen představenstva společnosti Škoda Auto za oblast personalistiky Bohdan Wojnar vysvětluje: „Rychle, efektivně a pragmaticky jsme zareagovali na pandemii koronaviru tím, že jsme důsledně digitalizovali naší nabídku odborného vzdělávání i vzdělávání dospělých. Naši žáci, studenti a zaměstnanci z tohoto posunu směrem k vyšší digitalizaci profitují a mohou se teď vzdělávat jednoduše a pohodlně z domova. Transfer poznatků je tím zajištěn i v době pandemie. Děkuji vedoucímu Škoda Academy Aloisi Kauerovi a jeho týmu za bezproblémový přechod z prezenční formy výuky na online výuku.“

Vedoucí Škoda Academy Alois Kauer zdůrazňuje: „Naše Škoda Academy v minulém roce dokázala, že je i ve složitých podmínkách schopna plnit své úkoly v oblasti vzdělávání. Od roku 2013 jsme do vzdělávacích programů a technického vybavení investovali více než 340 milionů korun, a to se v této náročné době vyplácí. Jen IT kurz v minulém roce absolvovalo 4100 účastníků, více než 16 500 zaměstnanců už je proškoleno v oblasti elektromobility. V této cestě důsledně pokračujeme a naši nabídku odborného vzdělávání i vzdělávání dospělých budeme dále rozšiřovat.“

Datum zveřejnění

26.1.2021

Zdroj informací

Škoda Auto

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.3605 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál