Servind

Barvou roku 2021 je ElectroLight

Barvou roku 2021 je ElectroLight

ElectroLight je výrazně osvěžující zelenožlutý odstín inspirovaný moderními nádechy, které odrážejí současný styl, energii a vkus. Unikátní charakter barvy ElectroLight nabízí možnost univerzální kombinace s tmavými dvou tónovými barevnými akcenty nebo matnými povrchy.

Odstín ElectroLight je vyvinut s důrazem na vysoce reflexní vlastnosti, díky nimž je vysoce viditelný pro systémy detekce a měření, založené na principu světla (LiDAR), zatímco jeho struktura vrstev a obsah pigmentu jsou snadno rozpoznatelné pro systémy detekce a měření vzdálenosti na bázi rádiových vln (RADAR).

 „Odstín ElectroLight je dalším krokem k zelené budoucnosti všech typů vozidel, včetně autonomních. ElectroLight je barva vyvinutá s ohledem na snímání pohybu,“ řekl , senior viceprezident společnosti Axalta Hadi Awada.

Plně autonomní vozidla jsou blíže než kdy jindy k tomu, aby se stala realitou. Stále více se budou spoléhat na systémy LiDAR a RADAR aby byly vidět a mohly interaktivně komunikovat s okolním světem. Barva ElectroLight posiluje výkonnost obou typů systémů, což z ní činí výjimečnou barevnou variantu nejenom v oblasti barevných trendů, ale i v technologii.

Zatímco zpráva Axalta Global Automotive Color Popularity Report z roku 2020 ukazuje, že bílá barva zůstává celosvětově nejčastěji objednávanou automobilovou barvou, stává se přizpůsobování automobilových barev zákazníkům přesto stále více žádoucím. Zelená ovlivnila jak modré, tak žluté barevné palety v dnešních trendech na trhu s automobily, ale posunula barvy do pozice více zodpovědného přístupu k přírodě.

Globální produktová manažerka společnosti Axalta Nancy Lockhardová říká: „ElectroLight je v čele dnešních barevných trendů a zároveň předvídá nový technologický pokrok. Spotřebitelé hledají průlomovou barvu a právě ElectroLight jasně ukazuje progresivní přístup k automobilovému stylingu a designu.“

Datum zveřejnění

9.2.2021

Zdroj informací

Servind

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2723 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál