Servind

Chytré brýle umožňují školení na dálku

Chytré brýle umožňují školení na dálku

Co uděláte, když se nesmíte setkávat, a přesto se potřebujete naučit, jak smontovat motor nebo převodovku? Výrobní závod Scania Zwolle našel kreativní a efektivní způsob, jak školit pomocí chytrých brýlí.

Scania dosud pro práci a komunikaci na dálku používala schůzky na platformě Teams. Když však pracovníci výrobního závodu ve Zwolle potřebovali praktické školení, našla své uplatnění nová technologie: chytré brýle. Jsou to speciální brýle umožňující video komunikaci tím, že přenášejí to, co vidí člověk, který je má nasazené. Vedoucí týmu ve výrobním závodě Scania Zwolle Stephan van der Burg pomocí nich ukázal svým kolegům jak smontovat motor. Připravovalo se zahájení výroby nového motoru V8 a nové převodovky a v krátké době bylo třeba vyškolit mnoho kolegů.

Stephan van der Burg měl nasazené brýle a jeho kolegové na svých obrazovkách viděli to, co viděl on. Ruce měl volné na práci a mohl zároveň vysvětlovat, co právě dělá. Jeho kolegové mu mohli na dálku pokládat otázky, stejně jako kdyby se všichni fyzicky sešli při školení.

„Pro všechny to byla nová zkušenost, ale nakonec to považovali za velmi zajímavé a užitečné,“ řekl Stephan van der Burg.

Chytré brýle vypadají futuristicky. Jedná se o kreativní způsob jak pořádat školení a kurzy nebo komunikovat na dálku v době, kdy je práce z domova častá, ale i pro pozdější časy - chytré brýle nabízejí nové možnosti pro budoucnost.

Datum zveřejnění

18.2.2021

Zdroj informací

Scania

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.3842 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál