Servind

Textilní obor ovládl mega trend: sdílení textilu

Textilní obor ovládl mega trend: sdílení textilu

To, co bylo před 113 lety revoluční myšlenkou, je dnes pro mnohé celkem běžné. Používání čisticích utěrek v systému sdílení zaručuje nejlepší poměr ceny a výkonu, ale také čisté ekologické svědomí. Vyhazování průmyslových utěrek po jejich použití už nepřichází v úvahu. Zatěžuje životní prostředí a je ekonomicky neefektivní.

Na principy sdílení se stále více spoléhají nejen soukromé osoby. Nový trend dorazil také do oblasti průmyslu a mezi živnostníky. Společnosti se raději více soustředí na své klíčové kompetence místo toho, aby se věnovaly managementu průmyslových textilií, jejich nákupu, skladování a praní.

Mnoho společností ještě před několika lety příliš neuvažovalo nad plýtváním zdroji a souvisejícími dodatečnými náklady. Koupily se jednorázové papírové utěrky nebo hadříky na čištění a po použití se vyhodily. V poslední době ale dochází k důslednému přehodnocování tohoto přístupu. Na scénu přichází sdílení textilu místo jeho vlastnění. Jedním z průkopníků tohoto efektivního systému je MEWA. Společnost praktikuje „sharing“ čisticích utěrek již od roku 1908. Na počátku byla geniální a jednoduchá myšlenka.

MEWA doručí čisticí utěrky, které zákazníci po použití uschovají, servisní řidiči je poté odvezou a po vyprání textilie vrátí včas zpět. Díky tomu se neplýtvá zdroji a nedochází k produkci zbytečného odpadu. Navíc se uživatelé nemusejí o nic starat, ušetří čas i peníze. 

Čisticí utěrka MEWATEX® je odolná, extrémně savá, odstraňuje nečistoty jako je olej, mastnota a zachycuje například i špony. Čisticí utěrka MEWATEX® může být až 50x vyprána a opět použita.

MEWA: trend-setter ve sdílení textilu

S tímto postupem se MEWA stala průkopníkem mega trendu. Zákazníci dnes mohou profitovat ze zkušeností a know-how v oblasti poskytování opakovatelně použitelných čisticích utěrek pro průmyslové nebo živnostenské podniky. MEWA špinavé utěrky vyzvedne, vypere je a čisté doručí zpět. To vše v bezpečných, praktických kontejnerech Safety Container SaCon®. Takto fungující systém už je pro společnosti v současnosti téměř nepostradatelný.

Textilní služby důležité pro systém

Sdílení textilu s ekologickými a efektivními servisními cykly významně přispívá k ochraně životního prostředí a udržitelnosti. MEWA jako certifikovaný poskytovatel textilních služeb zásobuje zákazníky ze všech průmyslových oblastí i živnostníky z různých řemeslných oborů. Hygiena, čistota a mikrobiologická bezpečnost jsou během pandemie koronaviru ještě důležitější než dříve. Procesy praní čisticích utěrek byly ještě před rozšířením onemocnění covid-19 nastaveny tak, aby byly viry zcela inaktivovány. Tento servis přináší výhody všem zákazníkům, pro které je hygiena důležitá.

MEWA jako externí poskytovatel služeb pomáhá zásobováním hygienicky nezávadnými, opakovaně použitelnými utěrkami lidem v systémově důležitých oblastech jako je výroba, obchod a řemesla. Mohou tak dělat naplno svou práci, udržovat v provozu stroje a starat se o čistotu zařízení, pracoviště nebo například vozidel.

Datum zveřejnění

2.3.2021

Zdroj informací

MEWA

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.24 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál