Servind

Scania na bioplyn v Curychu

Scania na bioplyn v Curychu

Curych je zelené město a jím zřizovaná organizace Grün Stadt Zürich se stará o 40 % veškerých ploch ve městě. Celkem zaměstnává 550 lidí včetně učňů a zodpovídá za údržbu veškeré veřejné zeleně ve městě, ať to jsou stromy na ulicích i v parcích, městské lesy, sportoviště, dětská hřiště nebo hřbitovy.

Při těchto každodenních činnostech vzniká obrovské množství organického odpadu. Proto Grün Stadt Zürich investoval do nákupu nákladního vozu Scania G 410.

„Značka Scania nám nabízí možnost používat nákladní automobil s plynovým motorem, který můžeme provozovat čistě na bioplyn. Vytváříme velké množství zeleného odpadu, který můžeme využít jako palivo, čímž dosahujeme uzavřené recyklační smyčky,“ říká Beat Schraner, který je v Grün Stadt Zürich zodpovědný za vozový park.

„Město Curych klade na ochranu životního prostředí zvláštní důraz a očekává, že jeho organizace půjdou v tomto ohledu příkladem. S tímto nákladním vozem to dokážeme, a proto je pro nás ideálním pomocníkem při plnění našich každodenních úkolů,“ domnívá se Schraner.

Datum zveřejnění

4.3.2021

Zdroj informací

Scania

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.253 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál