Servind

Optimalizace kapacity při nakládce kamionu

Optimalizace kapacity při nakládce kamionu

DB Schenker využívá IT řešení k dosažení vyšší efektivity a méně prázdného prostoru ve všech svých přepravních jednotkách. Díky novému algoritmu BinPacker mohou logističtí experti DB Schenker optimalizovat proces nakládky zboží různých rozměrů tak, aby byl bezezbytku využit omezený přepravní prostor. Maximální využití přepravní kapacity díky unikátní 3D technologii BinPacker znamená snížení přepravních nákladů i emisí.

Algoritmus BinPacker vyvinuli experti DB Schenker z divize Global Data Strategy & Analytics. Matematické algoritmy vypočítají nejefektivnější řešení nakládky námořních kontejnerů a kamionů nebo zaskladnění palet ve skladech. Nástroj obsahuje podrobné pokyny, 3D vizualizaci rozložení nákladu a také možnost s jednotlivými zásilkami v rámci prostoru pohybovat. Výhodou pro zákazníky je zvýšení efektivity a také rychlejší a transparentnější nacenění. BinPacker lze také použít k výpočtu ložných metrů při dokládkách a při nacenění těchto přeprav.

První verzi nástroje BinPacker už DB Schenker využívá. Na vývoji a optimalizaci algoritmu, který se stará o maximální naplnění kamionu nebo kontejneru, spolupracovali experti z několika zemí DB Schenker. Pilotní provoz nástroje BinPacker potvrdil, že algoritmus pomáhá zvýšit využití kontejnerů až o 10 %. To je výhoda jak ze strany přepravních nákladů, tak i z hlediska měřitelného přispění k ochraně životního prostředí.

„BinPacker je jedním z mnoha příkladů logistických inovací, které zrychlují a usnadňují práci jak nám, tak našim zákazníkům. Jediné, co je potřeba udělat, je zadat parametry zásilky, jako je hmotnost, rozměry nebo stohovatelnost. BinPacker následně navrhne nejefektivnější způsob jejich naložení,“ říká ředitel divize Business Consulting Data Analytics ve společnosti DB Schenker Holger Köhler.

Datum zveřejnění

12.4.2021

Zdroj informací

DB Schenker

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2389 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál