Servind

Continental sjednocuje služby pod Conti360° Solutions

Continental sjednocuje služby pod Conti360° Solutions

Společnost Continental sloučila svůj sortiment služeb pro fleetové zákazníky pod jediné řešení s názvem Conti360° Solutions. Tato reorganizace umožňuje lépe využít digitalizaci a dosáhnout udržitelnosti. Společnost Continental tímto krokem reaguje na měnící se požadavky zákazníků čím dál víc ovlivňované digitalizací, řízením na základě dat a tlakem na cenu.

Celý proces je součástí strategického programu Vision 2030, který společnost Continental představila v prosinci loňského roku. Program se soustředí na prediktivní údržbu, jež je klíčovou součástí Logistiky 4.0. Proto společnost Continental stále intenzivněji využívá služby založené na datech.

Cíl: udržitelnost a digitalizace

Společnost Continental se postupně mění z výrobce pneumatik a poskytovatele služeb v poskytovatele integrovaných řešení. Řešení pro fleety budou v budoucnu nabízena jako kompletní balíček: Smlouvy Conti360° Solutions zahrnují digitální řešení jako například ContiConnect a ContiPressureCheck a také řešení ContiLifeCycle včetně protektorů ContiRe a ContiTread.

„V rámci smluv Conti360° Solutions se více soustředíme na koncepci ContiLifeCycle. Naším cílem je dosáhnout toho, aby provozovatelé fleetů věnovali větší pozornost udržitelnosti,“ říká vedoucí divize řešení pro vozové parky pro region EMEA Ralf Benack.

Mise 2050: 100 % materiálů z udržitelných zdrojů

Společnost Continental pod označením Conti360° Solutions svým zákazníkům, provozujícím fleety, nabízí smlouvy podle kilometrů a široký sortiment servisu pneumatik a inteligentní pneumatiky, které pomocí senzorů a softwaru nepřetržitě monitorují svůj stav.

„Výsledkem jsou chytrá digitální řešení, která se starají o to, aby údržba a výměna pneumatik proběhla přesně ve chvíli, kdy je to nezbytné. To zákazníkům přináší řadu výhod od výrazně vyšší bezpečnosti a produktivity vozových parků až po znatelné snížení nákladů,“ vysvětluje Benack.

Continental systematicky investuje do výzkumu a vývoje nových technologií, alternativních materiálů a výrobních procesů šetrných k životnímu prostředí. „Naším cílem je nabídnout zákazníkům ‚pneumatiku budoucnosti‘ vyznačující se větší energetickou účinností a šetrností k životnímu prostředí – od výroby přes použití až po protektorování. Hledáme způsoby, jak se do roku 2050 dopracovat ke 100% využívání materiálů z udržitelných zdrojů,“ doplňuje Benack.

Řešení na základě služeb

Společnost Continental je nejen dodavatelem prémiových pneumatik, ale také partnerem pro zákazníky provozující fleety. Ve spolupráci s nimi vyvíjí důležitá řešení. Jako jeden z největších dodavatelů elektroniky, senzorů a softwaru v sektoru mobility se společnost Continental chce do roku 2030 stát lídrem na trhu digitálních řešení založených na službách. Začlenění řešení pro digitální monitorování pneumatik do smluv Conti360° Solutions tak představuje další logický krok, jak usnadnit zákazníkům ze sektoru nákladní dopravy přechod na vyšší úroveň digitalizace.

Datum zveřejnění

7.6.2021

Zdroj informací

Continental

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2421 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál