Servind

Zetor představuje modernizovaný Major CL 80

Zetor představuje modernizovaný Major CL 80

Traktory modelové řady Zetor Major patří mezi uživateli již spoustu let k těm nejoblíbenějším. Model Major CL 80 si ponechává všechny vlastnosti svých předchůdců. Zetor jej pro rok 2021 vylepšil o řadu technických inovací. Tou stěžejní je přechod na emisní stupeň Stage V. Výrazný posun směrem k vyššímu komfortu doznala také kabina.

Major CL 80 je vybaven čtyřválcovým přeplňovaným vznětovým motorem TCD 2,9 L4  o výkonu 75 k od společnosti Deutz AG. Inovovaný emisní systém je nyní doplněn o  filtr pevných částic (DPF), který spolu s recirkulací výfukových plynů (EGR) a oxidačním katalyzátorem (DOC) zajišťuje plnění emisní normy Stage V. Motor díky přímému vysokotlakému vstřikování paliva s elektronický řízením Common Rail zajištuje kultivovaný a tichý chod, ekonomické provozní parametry a díky velmi dobrému převýšení točivého momentu udržuje svůj výkon bez nutnosti častého podřazovaní.

Pro zajištění vyššího komfortu je od letošního roku možnost výběru ze dvou pohodlných a prostorných provedení kabiny. Kabina Standard nabízí varianty s pevnou střechou nebo se střešním oknem a ochranou obsluhy před padajícími předměty FOPS. Pro zvýšení pohodlí může být kabina vybavena klimatizací a mechanicky odpružené sedadlo řidiče loketními opěrkami a opěrou hlavy. 

Standardně klimatizovaná kabina Plus přichází stejně jako kabina Standard v provedení s pevnou střechou nebo se střechou včetně střešního okna a ochrany FOPS.  Mechanicky odpružené sedadlo řidiče s loketními opěrkami a opěrkou hlavy zde může být vylepšeno pneumatickým odpružením a kabina může být vybavena sedadlem spolujezdce. Kabina Plus navíc nabízí nový sklopný a výškově nastavitelný sloupek řízení a vylepšenou ergonomii ovládacích prvků.

Traktory modelové řady Major se osvědčily také při práci s čelním nakladačem. Ke zjednodušení práce s nakladačem inovovaný model Major CL nabízí přípravu na joystick k jeho ovládání a doplnění střešních potkávacích světel.

Major CL 80 je vybaven plně synchronizovanou čtyřrychlostní převodovkou s třístupňovou redukcí a mechanickou reverzací, takže umožňuje 12 + 12 rychlostí. Vnější hydraulika má dva okruhy, dodávka oleje je 50 l/min. Implementací motoru emisního stupně Stage V došlo také ke konstrukčnímu vylepšení u vzduchových brzd, u přívodu vzduchu a chlazení motoru nebo také u mechanické regulace hydrauliky. Na přání je možné traktor vybavit předním vývodovým hřídelem, předním tříbodovým závěsem, majáky a odlišnými rozměry pneumatik.

„Pro traktory modelové řady Major stále platí, že jsou všestrannými pomocníky. Své uplatnění najdou na malých i středních farmách, v živočišné i rostlinné výrobě a také v komunálních službách. Jsou to spolehlivé, snadno ovladatelné a na údržbu nenáročné traktory oblíbené zejména pro svoji konstrukční jednoduchost a nízké provozní náklady,“ říká ředitel Úseku prodeje a marketingu společnosti Zetor Tractors Petr Konštacký.

Datum zveřejnění

9.6.2021

Zdroj informací

Zetor Tractors

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.261 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál