Servind

Nová pneumatika Pirelli Powergy

Nová pneumatika Pirelli Powergy

Pneumatika Pirelli Powergy je určena pro aftermarket k využití u současných crossoverů, SUV, sedanů a vozů kategorie MPV. Do konce letošního roku budou pneumatiky Powergy dostupné v 55 velikostech od 17“ do 20“ a v rychlostních kategoriích od H po Y.

Nové Pirelli Powergy garantuje výborné brzdění za mokra, čehož dokladem je štítek s třídou A. Zaručuje tak řidičům klidnou jízdu i za špatného počasí. Zvláštní pozornost byla věnována otázce životního prostředí. Díky nízkému valivému odporu pneumatika snižuje spotřebu paliva a pomáhá redukovat množství emisí, zároveň se i snižuje hlučnost. Jak ukazuje štítek, hlukové emise jsou na nejnižší možné úrovni a odolnost vůči valivému odporu je klasifikována třídou B.

Společnost Pirelli pro dosažení požadovaných cílů využila pokročilé systémy virtuální reality. Díky tomu bylo možné dosáhnout optimalizace dezénu a profilu pneumatiky s co největší kontaktní plochou. Ta je zároveň perfektně vyvážena a rovnoměrná distribuce tlaku zaručuje snížení brzdné dráhy a přesnější jízdu. Tyto parametry se následně spojují se směsmi obohacenými specifickými polymery, přičemž dochází k vylepšení brždění za mokra a zvýšení životnosti pneumatiky.

Konstrukce dezénu, charakteristická svými podélnými drážkami protnutými skosenými kanálky, dokonale odvádí vodu a předchází riziku aquaplaningu. Toho bylo dosaženo analýzou prostřednictvím statického simulátoru v oddělení výzkumu a vývoje Pirelli v Miláně a jízdami na testovací trati. Výsledkem bylo zkrácení doby vývoje, kdy pneumatika byla zcela dokončena už za 18 měsíců, a to navzdory komplikacím způsobeným restrikcemi z důvodu pandemie Covid-19.

Tím, že bylo možné zhotovit méně fyzických prototypů, se celý vývojový proces stal i mnohem zodpovědnějším k životnímu prostředí. Pirelli bude tento způsob vývoje nastolený svým výzkumným a vývojovým centrem pro řadu Powergy používat i pro další nové pneumatiky.

Datum zveřejnění

17.6.2021

Zdroj informací

Pirelli

Foto: Pirelli

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2434 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál