Servind

Nové funkce aplikace Škoda Auto Citymove 2.0

Nové funkce aplikace Škoda Auto Citymove 2.0

Nedostatek parkovacích míst je pro motoristy ve velkých městech nepříjemnou součástí každodenního života. Od srpna 2019 uživatelům při rozhodování, zda vzít či nevzít auto, pomáhá aplikace Citymove, vyvinutá společností Škoda Auto DigiLab. Prostřednictvím aplikace lze vybrat, rezervovat a zaplatit širokou škálu možností mobility - autobusy, tramvaje, metro, sdílení kol, taxíky a spolujízdy - ride-hailing. Díky technologii umělé inteligence společnosti Anagog mohou uživatelé využívat také další personalizované nabídky přizpůsobené jejich poloze a jejich zvyklostem.

„Naše aplikace Citymove je součástí smart mobility ekosystému Škoda Auto DigiLab. Soustředíme se především na zákazníky, kteří využívají nejefektivnější trasy podle svých individuálních preferencí a mohou využívat další výhody, jako je jednoduché placení parkovného nebo nově také personalizované nabídky podle jejich aktuální polohy,” vysvětluje vedoucí Škoda Auto DigiLab Jarmila Plachá.

Jakmile uživatel zadá výchozí a cílový bod své cesty, bezplatná aplikace Citymove vypočítá nejlepší trasu a navrhne nejvhodnější způsob dopravy spolu s cenami a časovým srovnáním. Kromě služeb Pražské integrované dopravy jsou v aplikaci zahrnuty také taxíky a služby sdílené mobility Škoda Auto DigiLab (elektrické skútry BeRider, peer-to-peer sdílení aut HoppyGo a carsharing Uniqway pro studenty), jakož i služby třetích stran, jako je například ride-hailing.

Multimodální aplikace navíc umožňuje snadné parkování v centru Prahy: sama identifkuje zónu, ve které řidič zastavil a umožní zaplatit parkovné okamžitě prostřednictvím aplikace a v případě potřeby si dobu parkování prodloužit. Součástí aplikace je také mapa s nabíjecími místy pro elektromobily.

Novinkou je, že aplikace Citymove nyní využívá umělou inteligenci ke zprostředkování nabídek do chytré telefony zákazníků prostřednictvím push oznámení. Nabídky jsou přizpůsobeny dané lokalitě, zvolenému dopravnímu prostředku a zvyklostem uživatele. Mohou zahrnovat nabídky nápojů, občerstvení nebo služeb v okolí, slevy na pohonné hmoty nebo mytí aut a další.

Technologie, vyvinutá izraelskou společností Anagog, analyzuje výstupy ze senzorů chytrých telefonů a využívá je k vytváření vzorců mobility. Aplikace neshromažďuje data a informace o poloze a aktivitě uživatele se nikam neposílají ale zůstávají v telefonu, takže řešení je v souladu s pravidly GDPR.

Pro využívání služeb Citymove si stačí po bezplatném stažení aplikace (pro Android nebo iOS) vytvořit registraci. Od spuštění v srpnu 2019 byla aplikace stažena již 150 000 krát a každý měsíc se k ní připojí přibližně 10 000 nových uživatelů. Každý týden se uskuteční více než 10 000 transakcí. V roce 2020 byla aplikace společností Smart City Innovations Institute vyhlášena nejlepším projektem pro město s více než 200 000 obyvateli.

Datum zveřejnění

30.6.2021

Zdroj informací

Škoda Auto

Foto: Škoda Auto

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.1757 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál