Servind

Bosch propojuje vozidla mezi sebou i s okolím

Bosch propojuje vozidla mezi sebou i s okolím

Vozidla, která se navzájem varují před nebezpečím, dohlížejí na své cestující nebo komunikují s inteligentní domácností. Společnost Bosch představuje systémy, komponenty a služby uvnitř i vně vozidla, díky nimž je mobilita efektivnější, bezpečnější a pohodlnější. Bezproblémové propojení uživatelů, dopravních prostředků a okolí přináší také větší potěšení z jízdy a umožňuje mobilitu podle individuálních potřeb.

Smart Car se potkává se Smart Home

Díky společnosti Bosch se automobil stává řídicím centrem chytré domácnosti. Aplikace Bosch Smart Home lze ovládat z vozidla prostřednictvím informačního a zábavního systému MBUX od společnosti Mercedes-Benz pomocí hlasových příkazů. Kromě rolet a termostatů topení lze ovládat také vypínače světel a zásuvkové adaptéry. Dále lze kontrolovat stav detektorů pohybu a dveřních a okenních kontaktů. Hlasové ovládání zabraňuje odvádění pozornosti od provozu.

Monitorování interiéru pro lepší ochranu cestujících

Společnost Bosch vyvinula systém s kamerami a umělou inteligencí, který může zvýšit bezpečnost cestujících ve vozidle. Systém rozpozná, že je řidič unavený nebo rozptýlený, nebo že cestující sedí v nebezpečné poloze. Upozorní řidiče, pokud nedává pozor, doporučí mu přestávky, pokud je unavený, nebo sníží rychlost vozidla - v závislosti na přání výrobce vozidla nebo zákonných požadavcích. Kromě toho systém zvyšuje komfort, například prostřednictvím automatického individuálního nastavení sedadla, zrcátek a výšky volantu a ovládání informačního a zábavního systému gesty.

Varování před řidiči jedoucími v protisměru

Pomocí cloudového varování před vozidlem v protisměru Bosch varuje všechny ohrožené účastníky silničního provozu během několika sekund před hrozícím nebezpečím od tohoto vozidla, mnohem rychleji než dopravní hlášení. Od jara 2021 se Škoda Auto jako první automobilka na světě spoléhá na digitálního anděla strážného Bosch. Řidiči obdrží varování zachraňující život přímo na displej v kokpitu vozidla. Služba je k dispozici také jako aplikace pro chytré telefony a již ji využívá 2,5 milionu aktivních uživatelů ve 20 zemích Evropy.

Smartphone jako klíč od auta

V systému Perfectly Keyless rozpoznají senzory ve vozidle chytrý telefon majitele stejně bezpečně jako otisk prstu a otevřou vozidlo pouze na jeho žádost. To znamená, že mobilní telefon nahrazuje klasický klíč od auta. Díky ultraširokopásmové technologii nabízí systém i další praktické výhody v každodenním životě. Díky tomu lze s vozem ještě snadněji manévrovat do úzkých parkovacích míst pomocí dálkového ovládání nebo dálkově otevřít zavazadlový prostor, aby do něj mohly doručovatelské služby doručovat zásilky. Pokud je vozidlo zaparkováno na velkém a nepřehledném parkovacím místě, systém Perfectly Keyless pomáhá najít cestu k vozidlu a osvětlit ji světlomety. To zvyšuje bezpečnost ve tmě.

Datum zveřejnění

17.8.2021

Zdroj informací

Bosch

Foto: Bosch

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2232 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál