Servind

GAP pojištění:Vše,co by o něm měl vědět každý dealer

GAP pojištění:Vše,co by o něm měl vědět každý dealer

GAP pojištění představuje v Česku stále poměrně málo rozšířený koncept, který ale řidičům šetří mnoho starostí a prodejcům automobilů umožňuje být o krok před konkurencí. Zejména pro dealery nových a ojetých vozů vyšší cenové kategorie představuje zajímavý produkt podporující loajalitu zákazníků a opakované nákupy. V nabídce by ho měli mít především ti, co prodávají vozy na úvěr či leasing, protože chrání zákazníky před případným dluhem u banky či leasingové společnosti.

GAP pojištění chrání hodnotu vozu

Říká se, že v okamžiku, kdy auto opustí brány prodejce, ztrácí na hodnotě. Ve skutečnosti může jeho hodnota klesnout během tří let až o 50 %. Výše poklesu ceny se u jednotlivých značek a modelů liší. Obecně ale platí, že u auta za milion bude vyšší než u vozidla za 300 000 Kč, přičemž nejrychleji ztrácí hodnotu auta nová. To představuje problém zejména v momentě, kdy majitel o auto přijde - ať už při nehodě, kvůli krádeži nebo třeba povodni. Z povinného ručení nebo havarijního pojištění totiž dostane vyplacenou jen aktuální tržní cenu v době incidentu, a tak může být nepříjemně překvapen, že ta je výrazně nižší než původní kupní cena a neumožní mu koupit si auto stejné kvality jako bylo to původní.

Hodnotu vozu je ale možné ochránit díky GAP pojištění. To umí to, co samotné havarijní pojištění či povinné ručení nikoliv, tedy zajistit plnění až do výše kupní ceny vozidla.

„V případě, že dojde k totální škodě či odcizení vozu, primární pojištění vyplatí jen částku ve výši aktuální tržní ceny, GAP pojištění doplatí zbytek a zákazník tak získá prostředky na nové auto stejné kategorie a je velice pravděpodobné, že se opět obrátí na původního prodejce, který mu pomohl ochránit jeho investované prostředky,“ vysvětluje výhody GAP pojištění Gabriela Motejzíková, Country Managerka DEFEND INSURANCE GROUP pro Českou republiku.

GAP pojištění je možné sjednat u některých pojišťoven v rámci havarijního pojištění. Výhodnější je ale pořídit si ho zvlášť.  Klient tak má větší flexibilitu a kdykoliv může havarijní pojištění uzavřít u jiné společnosti. Pokud by ale byl GAP součástí jeho havarijního pojištění, přišel by o něj a nový by s plněním do výše pořizovací ceny již nebylo možné sjednat.

Maximální ochrana i pro elektromobily

Předním poskytovatelem a administrátorem GAP pojištění v České republice a na dalších trzích střední a východní Evropy je DEFEND INSURANCE GROUP. V nabídce má několik variant GAP pojištění pro nová i ojetá auta s havarijním pojištěním i bez něho. Zákazník si tak může vybrat program vhodný právě pro něj a neplatit nic navíc. Ochránit svou investici do vozidla přitom může až po dobu 5 let a pojistit lze auta až 10 let stará s neomezeným počtem najetých kilometrů včetně stále populárnějších elektromobilů a hybridů.

Vlajkovou lodí GAP pojištění je u DEFEND INSURANCE varianta MAX, která poskytuje ochranu až do úrovně pořizovací ceny vozidla a v případě kombinace s programem DEFEND Gap XS kryje i spoluúčast u havarijního pojištění. Nabízí také nejširší škálu krytých rizik, včetně havárie, bez ohledu na zavinění, krádeže a poškození způsobeném živelní událostí. Pojištěna jsou však pouze ta rizika, která jsou kryta havarijním pojištěním. 

Nově je pojištění DEFEND Gap MAX a DEFEND Gap MAX+XS ještě výhodnější a dostupnější pro širší spektrum zákazníků. DEFEND totiž zvýšil limit pořizovací ceny vozidla na 3 000 000 Kč a rozšířil škálu limitů pojistného plnění směrem nahoru i dolů a nabízí tak hned tři - 500 000 Kč, 1 000 000 Kč a 1 500 000 Kč. Majitelé levnějších vozů tak nově pořídí MAX za nižší cenu a naopak ti, co mají luxusní prémiový vůz, mohou lépe ochránit svou vysokou investici.  

Jistota pro prodejce aut i jejich zákazníky

V případě, že si zákazník kupuje auto na úvěr či leasing je GAP pojištění v podstatě nutností, protože ho chrání proti dluhu u banky či leasingové společnosti. Pokud by totiž o svůj vůz přišel, nejenže by neměl čím jezdit, ale musel by doplatit i zbytek úvěru.

„Jestliže dealer prodává dražší vozy na úvěr či leasing, nemělo by v jeho nabídce chybět pojištění DEFEND Gap MAX. Řešení v podobě programu DEFEND Gap LEASE máme i pro stále oblíbenější operativní leasing. Ochrání tak své zákazníky nejen před řadou nepříjemností, ale podpoří i jejich důvěru a loajalitu vůči své firmě. GAP pojištění obecně je navíc zajímavé i z ekonomického hlediska. Provize z prodeje pojištění přinášejí prodejcům vítané dodatečné příjmy, které jsou v době klesajících zisků z prodeje automobilů, cestou k obchodnímu růstu,“ říká Gabriela Motejzíková, s tím, že řadu parametrů pojištění DEFEND Gap lze přizpůsobit obchodní strategii konkrétního partnera včetně brandingu s jeho logem a názvem pro podporu jeho značky.

Pojištění DEFEND Gap může rozšířit nabídku poprodejních služeb dealerství. Je možné ho totiž sjednat až do 120 dnů od nákupu vozu.

DEFEND INSURANCE GROUP svým partnerům a klientům zaručuje rychlé a profesionální vyřízení škodních událostí a kvalitní zákaznický servis. Opřít se přitom může nejen o své více než pětadvacetileté zkušenosti na pojistném trhu v pěti zemích, ale i kvalitního pojistitele, kterým je přední mezinárodní pojišťovací společnost Fortegra Europe Insurance Company s prestižním hodnocením A - (Vynikající) od AM Best potvrzujícím její finanční sílu a spolehlivost. Mimo to je partnerům DEFEND INSURANCE k dispozici i zkušený tým jejich profesionálů, který jim kromě obchodní strategie pomáhá také s marketingem, reportingem nebo právními záležitostmi. Spoluprací s DEFEND INSURANCE tak nezískáte pouhého dodavatele produktů, ale silného obchodního partnera.

Rádi byste začali GAP pojištění nabízet?

Chcete získat nabídku přímo pro své dealerství?

Neváhejte se ozvat DEFEND INSURANCE na e-mail info@defendinsurance.eu nebo telefonní číslo +420 233 103 111.

Datum zveřejnění

19.11.2021

Zdroj informací

Defend Insurance Group

Foto: Defend Insurance Group

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2743 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál