Servind

Cebia: zájem o prověření historie aut loni rostl

Cebia: zájem o prověření historie aut loni rostl

Zájem o prověření historie ojetých aut v sytému Autotracer od společnosti Cebia narostl loni o 24 %. Lidé prověřovali nejčastěji vozy značek Škoda, Volkswagen a BMW. Průměrné stáří prověřovaných aut dosahovalo 9,6 roku, což korespondovalo s průměrným stářím ojetých aut prodávaných na českém trhu.

Systém Autotracer obsahuje už přes 1,3 miliardy záznamů z více než 20 zemí světa a je tak největším systémem na prověřování historie aut v Česku i Evropě. Základní informace navíc zpřístupňuje Cebia zdarma.

Klienti dopředu znají rozsah informací o autě

„Kvůli pandemii koronaviru a ušlým ziskům prodejců došlo loni k častějšímu výskytu podvodných praktik na trhu prodávaných ojetých aut. Lidé ale byli opatrnější a více se zajímali o historii auta, za které chtěli zaplatit stovky tisíc korun,“ říká Martin Pajer, ředitel společnosti Cebia, která pomáhá motoristům bojovat proti podvodným praktikám už více než 30 let.

Cena za prověření vozidla se u Cebia pohybuje v rozmezí od 199 Kč do 599 Kč v závislosti na množství dostupných informací. Cebia ale jako jediná na trhu zpřístupňuje všem klientům základní informace o vozidle zdarma.

„Po zadání VIN se zákazník dozví, kolik informací a z jakého časového období k vozu máme a na základě toho se může rozhodnout, zda si informace zakoupí či nikoli. Tím také zdarma zjistí, zda má auto dohledatelnou historii a i tato informace mu může pomoci při rozhodování se o koupi. Naším cílem je být maximálně transparentní a chceme spokojené zákazníky. Proto se jim u nás nemůže stát, že si zakoupí prověření vozidla a po zakoupení se dozvědí, že o autě prakticky nic nevíme. Pokud nemáme k vozidlu dostatek informací, rovněž zákazníkům neříkáme, že je vozidlo v pořádku, protože takovou praktiku považujeme za podvod na zákazníky,“ vysvětluje Pajer a dodává, že bohužel i s takovými praktikami se dá na trhu setkat.

„My proti podvodům bojujeme už více než 30 let a je to pro nás určitým posláním,“ zdůraznil Pajer a doplnil, že považuje za důležité i to, aby se klienti v případě nejasností, problémů či reklamací mohli e-mailem i telefonicky obrátit na prodejce a komunikovat s ním v mateřském jazyce.

Součástí služby Autotracer od Cebia je helpdesk, kdy vysoce kvalifikované operátorky řeší se zákazníky jejich případné dotazy nad zakoupenými výpisy či jiné dotazy týkající se prověřování vozidel. Každý rok přitom Cebia registruje přes dva miliony informačních dotazů zdarma a zákazníci a obchodní partneři si zaplatí stovky tisíc prověření ojetých aut. Velice často prověřují luxusní značky BMW, Audi a Mercedes-Benz.

Co lze odhalit?

V systému Autotracer lze odhalit zda má vozidlo stočený tachometr, zda bylo havarované a pokud ano, k jaké došlo škodě a jak byla vyčíslená pojišťovnou či servisem, jak bylo vozidlo servisované, zda není hlášené jako odcizené či zda není zatížené leasingem nebo spotřebitelským úvěrem, jaký je skutečný rok jeho výroby a datum první registrace v zemi původu a v České republice, pro jakou zemi bylo vyrobeno, jaká je jeho skutečná výbava a barva dle výrobce, zda nebylo provozováno jako taxi, jaká je jeho aktuální tržní hodnota, zda, jak a za kolik bylo v minulosti inzerováno a vidět lze také fotografie po havárii či z inzerce.

Kromě toho zákazníci dostanou nejpodrobnější návod na trhu pro ověření originality vozidla, zejména identifikátorů vozidla, díky čemu si mohou ověřit, zda vozidlo nebylo nelegálně předělané například z důvodu krádeže či sestavené z více havarovaných vozidel.

Datum zveřejnění

02.2.2022

Zdroj informací

Cebia

Grafika: Cebia

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2666 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál