Servind

Nákladní kolo v Berlíně

Nákladní kolo v Berlíně

Pracovní a business oblečení od společnosti MEWA od léta 2021 v centru Berlína rozváží nákladní kolo. Servisní řidiči tak nemusejí jezdit s vypraným oblečením k zákazníkům přímo z pobočky v Gross Kienitz, ale do sběrného místa Mall of Berlin. Odtud se o další přepravu starají nákladní elektrokola či minivany, taktéž na ekologický pohon.

Díky tomuto konceptu dvoufázového dodávání je možné dosáhnout až 60% úspory CO2 v porovnání s čistě nákladní dopravou. MEWA je tak zase o krok blíž ke svému cíli zcela klimaticky neutrální distribuce.

„Nový servis vyzvedávání a doručování probíhá na 100 % úspěšně a pro zákazníky se nic nezměnilo,” říká Kay Simon, vedoucí konceptů mobility ve společnosti MEWA.

Nákladní elektrokola s nabíjecím boxem a kabinou pro řidiče pocházejí od výrobce Onomotion. Princip kontejneru umožňuje rychlou výměnu nákladu, aby zůstalo prádlo čisté a bezpečně uložené až do dodání.

Nákladní kolo MEWA by mělo do budoucnosti překonávat poslední kilometry k zákazníkům v centrech měst, kde je hustý provoz, tedy tam, kde mají řidiči nákladních vozů problém najít místo k zastavení nebo tam, kde není možný přímý vjezd.

Klimaticky šetrný městský servis MEWA letos zavede také v Hamburku a následovat budou další velká města.

Ono-E-Cargobike dokáže ujet až 60 km se dvěma výměnnými bateriemi. Skutečnost, že kola jsou podle potřeby pronajímána od Ono, dokonale zapadá do obchodního modelu poskytovatele textilních služeb MEWA, který pronajímá pracovní oděvy a průmyslové čisticí utěrky v systému opakovaně použitelném ve formě „sdílení textilu“ a zastává zásadu udržitelnosti „použijte místo vlastnictví“.

Kay Simon zdůrazňuje: „Neděláme to kvůli image. Udržitelnost je v MEWA podnikatelským principem. Pokrok v oblasti klimatické neutrality je navíc důležitý pro zákazníky, kteří se rozhodli pro MEWA kvůli její ekologické orientaci.“

Datum zveřejnění

28.2.2022

Zdroj informací

MEWA

Foto: MEWA

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2502 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál