Servind

České zastoupení Mercedes-Benz bude dražit

České zastoupení Mercedes-Benz bude dražit

Zákazníci automobilky Mercedes-Benz budou mít příležitost zúčastnit se charitativní aukce - získat jedinečný Mercedes-Maybach S 680 4Matic Edition 100 z limitované edice 100 kusů a zároveň tím přispět na dobrou věc.

Online aukce vozu bude probíhat v termínu od 20. 6. do 23. 6. 2022. První zájemci o vůz a o účast v aukci měli příležitost tento unikát již spatřit na vlastní oči v rámci Mercedes-Benz Private Lounge, která byla součástí automobilové slavnosti Legendy na konci května.

Princip a detaily aukce

Výroba modelu Mercedes-Maybach S 680 4Matic Edition 100 je limitována na 100 kusů. Pro český trh je určen pouze jediný kus. Společnost Mercedes-Benz Česká republika se rozhodla tento model prodat formou aukce a zároveň tak podpořit vybranou charitativní organizaci.

Ve spolupráci s auctomobile.com nabídne exkluzivně svým klientům možnost zúčastnit se online aukce. Aukce vozu bude uzavřená a možnost se zúčastnit budou mít pouze zákazníci nominovaní prostřednictvím autorizované prodejní sítě v České republice.

V rámci aukce se bude dražit přidělení zákaznické kvóty na daný automobil. Automobil jako takový bude následně prodán a předán autorizovaným prodejcem. Vyvolávací cenou bude ceníková cena vozu ve výši 8 435 748 Kč vč. DPH, minimální výše každého dalšího příhozu pak bude symbolicky k 100letému jubileu 100 000 Kč.

Když aukce, tak na charitativní účely

Jedním z hlavních důvodů pro volbu prodejního formátu aukce byla spolupráce s charitativní organizací, která potřebuje v současné době finanční prostředky víc, než kdy předtím. V rámci této aukce se podařilo navázat spolupráci s Fondem Ohrožených Dětí (FOD), kterému bude poskytnut finanční příspěvek z prodeje vrcholného modelu Třídy S. Prostředky vybrané nad ceníkovou cenu vozu budou převedeny na účet organizace. Kromě toho společnost Mercedes-Benz Česká republika vyčlenila charitativní organizaci FOD finanční příspěvek ve výši 500 000 Kč, a to bez ohledu na to, za kolik se daný vůz vydraží.

„Prodej vozů formou aukce je dnes velmi populární zejména u historických vozů. Pro limitovanou edici značky Mercedes-Maybach nám připadá tato cesta jako nejlepší způsob, jak najít pro jediný český vůz toho správného majitele. Věříme, že celý charitativní podtext ještě umocní zájem o aukci a zvýší aktivitu dražitelů. Zároveň jsme rádi, že se nám podařilo vyčlenit i fixní příspěvek pro Fond ohrožených dětí nad rámec dražby,“ říká generální ředitel Mercedes-Benz Česká republika Wolfgang Bremm von Kleinsorgen.

„V minulosti se nám podařilo se značkou Mercedes-Benz realizovat několik úspěšných projektů, mezi které patří například dlouholetá spolupráce na akce Helping Dolls, která přináší významné finanční prostředky chodovskému Klokánku. Jsme velmi rádi, že nás mercedes oslovil s možností spolupráce i na tomto projektu aukce, zvláště když se jedná o takto exkluzivní vůz. Peníze pak budou využity pro děti, které neměly to štěstí vyrůstat ve své vlastní rodině,“ říká předsedkyně Fondu ohrožených dětí Hana Kupková.

Mercedes-Maybach S 680 4Matic Edition 100

Luxusní sedan Mercedes-Maybach Třídy S motorem V12 o výkonu 450 kW (612 k), který je v nabídce výhradně právě pro tento model. Mezi opravdové skvosty ve výbavě patří speciálně odhlučněná zadní část interiéru nabízející prvotřídní komfort včetně audiosystému Burmester 4D Surround Sound, dvojicí sedadel First Class s bohatou nabídkou masážních funkcí a vyhříváním zátylku a ramen, a technicky vyspělých displejů pro informační a zábavní funkce. Tento model má oproti dlouhé Třídě S ještě o 18 cm prodloužený rozvor náprav a poprvé je ve spojení s motorem V12 vybaven pohonem všech kol.

Zušlechtěná verze Edition 100 byla stvořena k 100letému jubileu značky Mercedes-Maybach a její výroba je limitována na 100 kusů. Nese typické znaky vozů Maybach, jako například pozoruhodnou masku chladiče s emblémem značky. Vůz je ručně lakován dvěma odstíny - stříbrnou hightech a modrou nautik - a je vybaven koženým čalouněním interiéru se speciálním designem v odstínech bílá crystal designo a stříbřitě šedá s perleťovým efektem. Logo značky včetně nápisu Edition 100 zdobí zadní sloupky, odkládací schránky a osvětlená ozdobná obložení interiéru. Nápis Edition 100 zvýrazňuje také kryty nábojů 20“ kol. Kola Třídy S se navíc lesknou novou šedou povrchovou úpravou.

Exkluzivitu speciální edice umocňuje ochranná plachta na vůz s dvojitým M a ušlechtilý, ručně vyrobený diplomatický kufřík z měkké kůže v odstínu bílá crystal pro uložení dokumentů a klíčku. Speciálně pro jubilejní edici navrhli své produkty v přísně limitované zvláštní sérii také někteří dlouholetí partneři značky Mercedes-Maybach. Například licenční partner Maybach Icons of Luxury nabízí plnicí pero posázené diamanty z kolekce Maybach the Peak nebo manufakturní výrobce stříbrných příborů a jachet Robbe & Berking připravil číše na šampaňské s vlastní rytinou.

Vůz Mercedes-Maybach S 680 4Matic „Edition 100“ je vybaven mimo jiné například i těmito prvky výbavy: multifunkční volant v kombinaci dřevo/kůže, podvozek se vzduchovým pružením AirMatic a natáčecí zadní nápravou s úhlem natočení 10⁰, světlomety Digital Light, sdružený 3D displej, head-up displej včetně rozšířené reality MBUX, chladicí box v zadní části vozidla a nezávislé topení a větrání.

 

Datum zveřejnění

31.05.2022

Zdroj informací

Mercedes-Benz

Foto: Mercedes-Benz

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2546 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál