Servind

Motul partnerem legendárního závodu

Motul partnerem legendárního závodu

Motul s potěšením oznamuje dohodu o partnerství s nejstarším stálým motoristickým sportovištěm na světě – závodem do vrchu Shelsley Walsh Hill Climb v anglickém Worcestershire. Motul zde byl potvrzen jako oficiální dodavatel maziv pro tento závod.

Tato spolupráce se bude plně prezentovat při setkání Classic Nostalgia, které uspořádá Midland Automobile Club o víkendu 16. a 17. července. Půjde o jednu z hlavních událostí oslav 60. výročí vítězství značky BRM v mistrovství světa F1, kde bude Motul hrdým partnerem.

„Motul je mimořádně aktivní v rozmanitých disciplínách motoristickém sportu a jsme potěšeni, že jsme se stali partnery Midland Automobile Clubu a jeho závodu Shelsley Walsh Hill Climb, který ztělesňuje minulost, současnost i budoucnost rychlostních závodů ve Spojeném království,“ nadšeně uvedl představitel Motul UK Andy Wait a dodal: „Motul se těší na spolupráci s komunitou britských závodů do vrchu. Věříme, že máme řešení pro všechny jejich potřeby maziv a kapalin, ať už řídí současné vrchařské monoposty nebo veterány a klasické závodní vozy, které v závodech do vrchu také pravidelně soutěží.“

Motul bude při Shelsley Walsh hodně viditelný s brandingem na různých místech podél 1000 yardové trati (necelý kilometr), kterou spravuje Midland Automobile Club (MAC). Ti, kteří přijdou na akci Classic Nostalgia, také najdou Motul během oslav BRM Celebration.

„Classic Nostalgia bude jednou ze tří hlavních událostí, při nichž BRM oslaví 60. výročí svého úspěchu v mistrovství světa formule 1 v roce 1962 – prvního, kdy britský jezdec vyhrál mistrovství světa s čistě britským vozem. Vzhledem k tomu, že zakladatel týmu Raymond Mays dosáhl v Shelsley Walsh tolik úspěchů je jen příhodné, že tam bude více než 20 historických vozů BRM, včetně vozu P15 s motorem V16, pro který je Motul od počátku projektu partnerem v oblasti maziv. Vůz bude vystaven v těsné blízkosti baru Courtyard, který nyní vypadá naprosto fantasticky s barovým pultem podepřeným starými i současnými sudy na olej Motul. Produkty Motul budou v místě konání během většiny mítinků k dispozici soutěžícím i divákům. Velmi se těšíme na partnery, kteří jsou stejně jako my nesmírně nadšení z vytváření co nejlepšího zážitku z motoristického sportu,“ říká s nadšením Andy Wait.

Alce BRM 60 Celebration prezentovaná Motulem představí 20 klíčových vozů a postav z historie značky. Patří mezi ně BRM P48 Grahama Hilla, P25 F1 s motorem vpředu a vůz P201 F1 z roku 1974 sponzorovaný Motulem. Mnohé z nich budou během závodu vyjíždět do kopce – v některých případech řízeny některými z bývalých jezdců BRM, kteří se akce zúčastní. Účast přislíbily známé a oblíbené osobnosti jako Richard Attwood, Howden Ganley nebo Mike Wilds.

Součástí Classic Nostalgie bude také setkání Rally Cars skupiny B, pocta legendě závodů cestovních vozů Gerrymu Marshallovi a řada dalších atrakcí včetně Concours d’Elegance a výstavy historických vozidel. Vstup na jeden den stojí již od 15 liber (1440 Kč) pro dospělé, děti do 16 let jsou zdarma. Další podrobnosti najdete na www.classicnostalgia.co.uk.

Datum zveřejnění

30.06.2022

Zdroj informací

Motul

Foto: Motul, Newspress

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.3031 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál