Servind

Třetí ročník Lakýrník Campu je za námi

Třetí ročník Lakýrník Campu je za námi

Na přelomu května a června tohoto roku se uskutečnil dlouho očekávaný již třetí ročník workshopů od společnosti Interaction pod příznačným názvem Lakýrník Camp. Situace s celosvětovou pandemií Covid-19 nám nedovolila uskutečnit akci v plánovaném roce 2021, ale o to více se účastníci, dodavatelé a obchodní zástupci s celým týmem techniků společnosti Interaction těšili na společné setkání v příjemném a pohodovém prostředí kempů po celé České republice.

Akce byla určena zejména pro zákazníky společnosti Interaction, ale jelikož byl zájem o účast poptáván i od lakýrníků a karosářů, kteří se o akci dočetli nejen z internetu, nebránili jsme se setkání i s dalšími účastníky a příznivci z naší branže. Velice nás potěšily i známé tváře lakýrníků, kteří prošli našimi akreditovanými rekvalifikačními kurzy a nyní jsou z nich již plnohodnotní lakýrníci s vášní k tomuto jedinečnému řemeslu.

Výběr dodavatelů/vystavovatelů byl stanoven na základě poptávky importérů na vybavení a nových standardů lakoven a karosáren. Standardy vybavení a dodržování technologických postupů jsou aktuální téma u většiny výrobců vozidel. Kontrola vybavení a procesů se provádí prostřednictvím auditů, které společnost Interaction zajišťuje. Nechyběly však i produktové novinky a vychytávky.

Jedním z dodavatelů, který mezi prvními potvrdil svoji účast na Lakýrník campech, byla společnost 3M, se kterou společnost Interaction spolupracuje již 30 let. Pro účastníky si připravila prezentaci především revolučního systému v lakování PPS pro přípravu a aplikaci barev, Performance Spray Gun a brusivo na mřížce Nets.

Na stánku Car Systemu mohli účastníci shlédnout celou škálu produktů od lakovacích materiálů včetně produktové novinky CC.21 X-Press Five 2K vrchní průhledný lak a produktovou řadu pro dokonalý systém leštění. 

Zástupce společnosti Sata prezentoval především novinky z oblasti lakovacích pistolí a ochrany zdraví. Na stánku proběhla i lehká edukace o tom, jaké chyby mohou při lakování nastat a jak jim předcházet.

Technici představili i užitečnou vychytávku v podobě světla Rgunlight, navrženého pro profesionály a určeného pro lakýrníky. Jde o osvětlení pistole, které perfektně pasuje na 90 % lakovacích pistolí včetně značky Sata.

Společnost SIA si pro zúčastněné lakýrníky připravila prezentaci kompletního portfolia revolučního brusného systému a Kwasny zase své portfolio aerosolů.

Technici společnosti Interaction si pro účastníky připravili komplexní prezentaci produktů Spies Hecker z řady Speed-TEC, názorné ukázky leštění a praktickou ukázku Battery puller od společnosti Telwin. Jde o revoluční akumulátorové spotovací zařízení určené pro opravy nerovností karoserie.

Další vychytávkou a užitečným pomocníkem do lakovny, jež si účastníci mohli sami vyzkoušet, byla pistole Ionizer Pro. Bezdrátová ionizační pistole Ionizer Pro vytváří kladné a záporné ionty a díky vytvořené energii neutralizuje statickou elektřinu na lakovaných plochách, čímž tyto plochy zbavuje nečistot.

Letošní Lakýrník camp byl do slova nabitý produktovými novinkami a o zábavu v podobě, jak živého rockového koncertu nebo vyzkoušení virtuálního lakování bylo také postaráno. Počasí nám přálo a o to příjemnější bylo i závěrečné posezení u grilování a vychlazeného piva.

Těšíme se na další v pořadí již čtvrtý ročník Lakýrník kempu!

Datum zveřejnění

22.07.2022

Zdroj informací

Interaction

Foto: Interaction

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.3017 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál