Servind

Ponsse uvádí elektrický lesní stroj

Ponsse uvádí elektrický lesní stroj

Ponsse a Epec představují Ponsse EV1, koncept technologie elektrického lesního stroje. Zatímco lesní stroj bude komerčně dostupný později, technologii Epec již lze použít v elektrických nebo hybridně-elektrických užitkových vozidlech a nesilničních mobilních strojích.

Finská společnost Ponsse si klade za cíl být průkopníkem ve vývoji technologií lesních strojů. Ponsse je součástí udržitelného lesnictví a ve svých operacích a řešeních usiluje o uhlíkovou neutralitu.

Technologický koncept Ponsse EV1

Koncept Ponsse EV1 byl vyvinut pro vyvážecí soupravy v nejoblíbenější kategorii s nosností 15 tun. Koncepční stroj je vybaven plně elektrickým pohonným ústrojím, stejně jako jednotkou pro distribuci energie Epec a hybridní řídicí jednotkou. Hnací ústrojí stroje funguje čistě na energii z akumulátoru. Ten se nabíjí pomocí Range Extenderu, což je v této fázi vývoje spalovací motor. Toto uspořádání poskytuje v této velikostní kategorii výrazné snížení spotřeby paliva.

Epec Flow: komplexní řešení systému elektromobility

Ponsse EV1 je vybaven řešením pro elektromobilitu Epec Flow, které je založeno na jednotce Epec Flow Power Distribution Unit (PDU), k níž lze připojit elektromotory, baterie a různá zařízení. Integrovaná řešení PDU umožňují efektivní výrobu a údržbu strojů i jejich provoz v náročných podmínkách. Hybridní řídicí jednotka (HCU) Epec Flow řídí elektrický pohon a zahrnuje software vyvinutý pomocí simulací, který umožňuje optimální spotřebu energie, produktivitu a použitelnost.

„Řešení Epec Flow je srdcem všeho. Bylo vyvinuto pro elektrifikaci různých užitkových vozidel a nesilničních mobilních strojů. Software lze vyvíjet pomocí simulačních modelů a řešení lze agilně vyvíjet pro potřeby různých systémů včetně převodového a řídicího systému spolupracují hladce a umožňují výrobu bezpečných a účinných strojů s nulovými emisemi v budoucnu,“ říká výkonný ředitel společnosti Epec Jyri Kylä-Kaila.

Datum zveřejnění

18.08.2022

Zdroj informací

Ponsse

Foto: Ponsse

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.1904 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál